Bergambacht: 0-11

regio • Bergambacht zegevierde in en tegen Moordrecht met 0-11 (!) Pieter Meijer scoorde zeven keer. Op het slechte veld – Moordrecht gaat binnenkort verhuizen en pleegt weinig onderhoud – was al snel duidelijk, dat de Bergambachtenaren heer en meester waren. Na de openingstreffer van Jelle Hordijk kon het telraam erbij gepakt worden. "Alhoewel het halverwege nog maar 0-3 was,” blikte Bergambacht-trainer Jerry de Groot na afloop terug. "Op deze grasmat was goed combinatievoetbal niet mogelijk. Ik moet mijn ploeg een compliment geven dat ze toch bleven doorgaan en elkaar de bal gunden. Luuk Botter (2x) en Twan Schmidt waren ook nog trefzeker.”

Stolwijk won met 3-0 van SPV’81. Het grootste deel van de wedstrijd was de thuisclub de bovenliggende partij. De gasten kregen nauwelijks kansen, maar waren defensief bij de les. Vlak voor rust kopte Frank van Dijk de bal na een hoekschop tegen de touwen. In de tweede helft had SPV-trainer René Eyra wat omzettingen gedaan, maar dat leidde niet tot kansen. Al snel werd Stolker Simon Bos alleen voor de keeper gezet. Hij was niet zelfzuchtig, maar legde de bal terug op Nick Deelen, die de marge op twee bracht. Joost van Niekerk strafte in de slotfase een Polsbroekse fout doeltreffend af. Dave Koolwijk en Job Bogaard zagen geen kans om in de slotfase de eer te redden voor SPV’81.

Gouderak-trainer Wynoud Slegtenhorst had een bijzonder strijdplan verzonnen voor de thuiswedstrijd tegen GSV. Voor rust zou Gouderak proberen de schade te beperken tegen de sterk geachte Gouwenaren, om zich na de pauze flink op te pompen en er vol energie in te knallen tegen de titelkandidaat. “Mijn gedachte erachter: ik weet dat GSV nogal wat oudere spelers heeft die in de tweede helft conditioneel in de problemen kunnen komen wanneer een tegenstander er flink in knalt.” Helaas voor Gouderak slaagden de gasten er al in de eerste helft in op 0-3 te komen. Na rust kwam Slegtenghorst's theorie aardig uit. Dankzij twee goals van Nicky Bentzon kwamen de rood-witten terug tot 2-3 en lonkte zelfs de gelijkmaker. "We hadden recht op een strafschop, maar de scheidsrechter wilde er niet aan", aldus de coach. "Dat was balen. We hadden meer verdiend.” Het werd uiteindelijk nog 2-4 en daarmee was het Gouderakse sprookje voor deze week uit. "Jammer”, oordeelde Slegtenhorst. "Zaterdag gaan we het opnieuw proberen.”