Verslagen

ammerstol • Na afloop van de 9-0 oorwassing door Haastrecht stonden de spelers van Ammerstol er verslagen bij.

“Het krachtsverschil was veel te groot,” wist Ammerstol-coach Rieny Looren de Jong. “Ik vond het kinderachtig dat drie van mijn spelers nog een gele kaart kregen van de scheidsrechter. Hij voelde deze ongelijke wedstrijd niet aan. We zullen tegen ploegen als Gouderak, die we zaterdag op bezoek krijgen, punten moeten pakken. We gaan er alles aan doen om vierdeklasser te blijven.”

Zijn selectie zal deze knauw toch even moeten verwerken. Gehavende spelers moeten worden opgelapt. Dave Straver, die op de training zijn enkel verzwikte, viel al na 20 minuten uit. Zijn flink ingetapete gewricht sputterde teveel tegen. De niet te benijden Rieny Looren de Jong zal elke week moeten puzzelen om een representatief elftal neer te zetten.


DCV pakt 'regelmatige winst'

krimpen a/d ijssel • DCV-trainer Wout Ooms was na een wat moeizame voorbereiding niet helemaal gerust op een goede afloop van de eerste competitiewedstrijd voor de Krimpenaren. 

Die lichte vrees bleek niet terecht. DCV boekte een 2-0 overwinning en noteerde daarmee zijn eerste driepunter. 

Jonathan Linger zorgde in de 60ste minuut voor de 1-0. Kort daarna moest CION met tien man verder nadat één van de spelers zijn tweede gele kaart moest incasseren. Patrick Groen tikte vervolgens binnen no-time de 2-0 binnen. “Daarmee was de wedstrijd wel zo'n beetje gespeeld”, stelde Ooms vast. “Een fijne, regelmatige overwinning zoals dat heet. Lekker om zo te beginnen.”


Knook trots op verliezend Dilettant

krimpen aan de Lek • Kun je trots zijn op een verliezend elftal? Ja, dat kan. Vraag het aan Edward Knook, die zaterdagmiddag met Dilettant tegen alle verhoudingen in met 0-1 van DFC verloor. 

"Die nederlaag is natuurlijk zuur, maar als ik zie hoe de jongens negentig minuten lang geknokt hebben voor een goed resultaat, dan kan ik alleen maar trots zijn”, aldus de coach. "We hadden na rust tachtig procent balbezit en kregen prima scoringskansen. Alleen wilde die bal er niet in. Paal en lat, we hebben ze allebei geraakt. Normaal gesproken zouden we deze wedstrijd met pakweg 3-1 gewonnen hebben. Helaas gebeurde dat niet. Maar dat weerhoudt me er niet van om heel tevreden te zijn over wat mijn ploeg bracht.”


Schoonhoven trekt aan het kortste eind

schoonhoven • In een gelijkwaardig duel verloor Schoonhoven op eigen veld met 0-1 van Alblasserdam, dat volgens Schoonhoven-trainer Raymond van der Kort hoge ogen gaat gooien dit seizoen.
De eerste kansen waren voor de thuisclub, maar het vizier van Mo el Harracha stond niet op scherp. Uit een vrije trap, waarbij de bal van richting veranderd werd, namen de bezoekers vlak voor rust de leiding. "Dat was een tegenvaller,” merkte Van der Kort op. "Alblasserdam was nog dichtbij een tweede doelpunt. In de resterende tijd zagen we geen kans om de gelijkmaker te produceren. Het resultaat geeft chagrijn, maar over ons spel ben ik tevreden.”