De werf van Duijvendijk aan de IJsseldijk.
De werf van Duijvendijk aan de IJsseldijk. Foto: Aangeleverd

Meedenken over invulling werf van Duijvendijk

Algemeen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Krimpen aan den IJssel is op zoek naar inwoners die mee willen denken over de inrichting van het openbare gebied van de werf van Duijvendijk aan de IJsseldijk. 

De werf maakt deel uit van de Ontwikkelvisie IJsseldijk die donderdag 23 september door de gemeenteraad is vastgesteld. Hierin staat hoe de binnen- en buitendijkse gebieden langs de IJsseldijk er in de toekomst uit kunnen zien. In dit gebied worden sommige gebouwen of locaties niet meer gebruikt, zoals de Werf van Duijvendijk. Daarnaast is er een grotere behoefte aan meer woningen binnen de gemeente. De ontwikkelvisie verwoord die onderwerpen, het woningaanbod en de vestigingsmogelijkheden voor bedrijven, in één document. De ontwikkelvisie zorgt ervoor dat de gemeente de toekomstige ideeën kan beoordelen. Op die manier zullen de verschillende ideeën voor het gebied goed bij elkaar passen en aansluiten bij de wensen van de gemeente en haar inwoners. 

Als een van de eerste projecten binnen de ontwikkelvisie herstelt en verbetert de gemeente de Werf van Duijvendijk. Daarvoor is de gemeente op zoek naar enthousiaste deelnemers die mee willen denken over de inrichting van het openbare gebied van de werf aan de IJsseldijk. Geïnteresseerden voor de werkgroep kunnen een mail sturen naar ontwikkelvisie@akroconsult.nl.