Inbrekers betrapt

lekkerkerk • Twee inbrekers probeerden in de nacht van zaterdag op zondag hun slag te slaan in Hotel De Witte Brug te Lekkerkerk. Zij werden echter op heterdaad betrapt door de politie; de buit is teruggevonden.


VGBK op Bartholomeusdag

schoonhoven • Gemeentebelang Krimpenerwaard staat zaterdag 25 september met een kraam op de Bartholomeusdag in Schoonhoven. Hiermee wil de lokale partij haar werk bij de inwoners onder de aandacht brengen en proberen jongeren meer bij de lokale politiek te betrekken.


(Online) bijeenkomst WLZ

regio • MEE Midden-Holland organiseert maandagavond 25 oktober en 29 november van 19:00-20.15 uur een digitale informatiebijeenkomst over de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wet langdurige zorg (Wlz) is er voor mensen met een beperking of chronische ziekte, die blijvend 24 uur per dag toezicht of zorg nodig hebben.  Belangstellenden die een aanvraag overwegen of meer informatie over de Wlz willen, kunnen zich aanmelden voor de voorlichtingsavond via Teams (online bijeenkomst): joke.wijnholt@meeplus.nl. Deelname is gratis.


Certificaat 'IJsselland'

capelle a/d ijssel • Het IJsselland Ziekenhuis heeft woensdag het NEN7510 certificaat voor informatiebeveiliging in de zorg ontvangen. Dit certificaat wordt uitgereikt aan instellingen die zorgvuldig omgaan met informatie en privégegevens, in dit geval die van patiënten.