• Bezoekers kunnen zelf fruit plukken.
• Bezoekers kunnen zelf fruit plukken. Foto: De Lekbongerd

Zelf appels plukken bij De Lekbongerd

schoonhoven • In het najaar is boomgaard De Lekbongerd in Schoonhoven een walhalla aan rijpe appels en peren. Tijdens de zelfplukdagen kunnen bezoekers zelf fruit plukken.

Het is weer tijd voor bezoekers om zelf boomgaard De Lekbongerd in te trekken en de rode plukzakken te vullen met vers fruit. Dit kan tijdens de zelfplukdagen op woensdag 22, vrijdag 24 en zaterdag 25 september. De boomgaard is dan geopend van 10:00 tot 17:00 uur. 

De geplukte appels en peren worden gebruikt om sap te maken, daarom verzamelen medewerkers van de boomgaard het vers geplukte fruit in kisten van 300 kilo en controleren direct de kwaliteit. De Lekbongerd verkoopt het fruit ook in kleine hoeveelheden. Er zijn ook andere streekproducten te koop bij de boomgaard.
Na het plukken zijn de bezoekers van harte welkom om een kop koffie of een appel-perensapje met een stuk appelplaatcake te nuttigen op één van de bankjes in de boomgaard. Trek oude schoenen of laarzen aan en de pluk kan beginnen. Het is aan te raden om een camera mee te nemen.


Boomgaard De Lekbongerd zit aan de Lekdijk-West 85 in Schoonhoven. De entree tot de zelfplukdagen is gratis. Er kunnen maximaal twee kinderen per volwassene mee naar binnen en de kinderen kunnen alleen onder toezicht fruit plukken. Tijdens het plukken wordt rekening gehouden met 1,5 meter afstand. Bereikbaarheid: Met de fiets tussen knooppunt 10 en 37. Parkeergelegenheid is er beperkt langs de dijk. Plukmateriaal is aanwezig in de boomgaard. Meer informatie staat ook op: www.delekbongerd.nl.