woensdag 22 september

Proeflessen muziek
17:30, Berkenwoude, basisschool De Polsstok
De muzieklessen bij Muziekschool Berkenwoude starten weer. De lessen zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar oud (groep 4). De muziekles wordt gegeven op de woensdagmiddag van 17.30 tot 18.15 uur in een lokaal van basisschool ‘de Polsstok’. Kinderen kunnen geheel vrijblijvend de eerste twee proeflessen mee doen op 15 en 22 september.

donderdag 23 september

Proeflessen van Jeugdtheaterhuis
16:00, Krimpen aan de Lek, Cultuurhuis, Markt 201
Nu de vakantie erop zit, is het tijd voor andere leuke dingen. Zoals de Musicallessen van het Jeugdtheaterhuis in Cultuurhuis Krimpen aan de Lek. In oktober starten de eerste lessen en daar kun je je nu voor inschrijven. Eerst een keer kennismaken? Dat kan tijdens de gratis proeflessen. Al dertig jaar is het Jeugdtheaterhuis een veilige thuishaven voor kinderen en jongeren die van toneelspelen, zingen en dansen houden, maar ook voor hen die net even dat beetje meer zelfvertrouwen nodig hebben en nieuwe vrienden willen maken. Iedereen van 4 tot en met 12 jaar kan bij de musicallessen van het Jeugdtheaterhuis in de Krimpenerwaard terecht. Kom naar de gratis proeflessen op donderdag 23 september in Cultuurhuis Krimpen aan de Lek aan de Markt 201 tussen 16:00 en 19:30 uur. Het programma vind je in het aanmeldformulier op de website: www.jeugdtheaterhuis.nl.

Korte cursus Djembé Lekkerkerk
19:30, Lekkerkerk, Djembé Lekkerkerk
Djembé Lekkerkerk start een laagdrempelige cursus van maar vijf lessen. Deze cursus volgen de muziekliefhebbers zonder verdere verplichtingen of inschrijvingen. Gewoon om eens te kijken bij een cursus djembé of om uit te proberen en te ervaren wat muziek met je doet. De cursus wordt gegeven op de donderdagavond en start op 23 september. De kosten voor de gehele cursus bedragen 50 euro, dit is inclusief koffie / thee en tijdens de les staat er uiteraard een djembé klaar. Aanmelden kan via de website www.djembelekkerkerk.nl of telefonisch: 06 3413 0744.

De beentjes van Sint-Hildegard
20:15, Theater Concordia, Haastrecht
Donderdag 23 september is er weer een Concordia Filmavond in Theater Concordia Haastrecht met dit keer de film ‘De eentjes van Sint-Hildegard’. Jan en Gedda zijn al heel lange tijd met elkaar getrouwd. Gedda probeert haar Jan altijd een stap voor te zijn en hij verlangt naar meer vrijheid. Als zijn schoonvader sterft, wil hij iets doen aan die verstikkende relatie. Maar dan beginnen de eerste tekenen van alzheimer zich te manifesteren. In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde? Finkers, die zijn eerste filmrol speelt, schreef ook het scenario van deze Twents gesproken komedie, en dat sluit aardig aan bij zijn andere werk: licht absurdistisch, soms scherp en geestig, soms tergend flauw, maar eigenlijk altijd wel charmant. Johan Nijenhuis maakte met ‘De beentjes van Sint-Hildegard’ misschien wel stiekem zijn beste film tot nu toe. Kaarten (à 9 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

vrijdag 24 september

Zilverspreekuur en taxatie
11:00, Schoonhoven, Nederlands Zilvermuseum, Kazerneplein 4
Een taxateur geeft informatie over de plaats van herkomst en de ouderdom van juwelen en horloges en vertelt wat over de geschatte waarde of verwijst door. Het bezoeken van het spreekuur kan uitsluitend op afspraak. Afspraken zijn een half uur, er worden maximaal 5 items per afspraak getaxeerd. Aanmelden voor een taxatie kan via reservering@zilvermuseum.nl. Een entreekaartje is verplicht.

The Eagles Legacy Tributeband
21:00, Krimpen aan de Lek, Cultuurhuis, De Markt 201
De band brengt een ode aan de The Eagles en heeft in hun korte bestaan al ‘The battle of the coverbands’ in Utrecht gewonnen. Daarnaast liet leadzanger en ‘Don Henley sound-a-like’ Gerben Visser onlangs nog van zich horen op het Nationaal Songfestival. Tickets kosten 17,50 per persoon en zijn online verkrijgbaar via de website https://tickets.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.

zaterdag 25 september

Vogelmarkt Bergambacht
9:00, Bergambacht, Dijklaan 57
Bezoekers kunnen volièrevogels kopen of verkopen en advies krijgen over het houden van vogels.

Psalmzangavond in Hersteld Hervormde Kerk
19:30, Ouderkerk aan den IJssel, Hersteld Hervormde Kerk, Abelenlaan 41
Met medewerking van Kinderkoor De Jonge Lofstem uit Berkenwoude onder leiding van Hannie Kole met koorbegeleiding door Erwin van der Sluijs. En Vereniging Bovenstem Ouderkerk aan den IJssel. Meditatie: Ds. W.M. van der Linden. Thema: Water, de golven en de baren. De organist deze avond is: Arie van der Vlist. De toegang is gratis, wel is er een collecte voor de aflossing van de kerk. Er is ook een verkooptafel met cd’s en dergelijke.

De erfenis van tante Bella
20:15, Artho Theater, Schoonhoven, Het Klooster 5
De broers Berend en Albert erven van hun overleden tante Bella een verpauperde beautysalon. Berend is ervan overtuigd dat de salon met een likje verf en wat kleine aanpassingen voor goudgeld te verkopen is. Maar is dat wel zo'n goed plan? De beautysalon moet immers gewoon doordraaien en het klantenbestand van de salon is nou niet erg gemakkelijk! En dan is er ook nog personeel nodig. En zijn de beide broers wel de enige erfgenamen? Al met al problemen genoeg die de meest absurde situaties veroorzaken. Kaarten kosten 11,50 euro en zijn te bestellen op de website van het theater https://artotheater.nl.