Grote Clubactie 2021

regio • Ruim dertig verenigingen uit de Krimpenerwaard gaan weer op pad voor de Grote Clubactie.

Een lot kost 3 euro per stuk, waarvan 80% naar de club gaat. De Grote Clubactie is al bijna 50 jaar de grootste fondsenwervende actie van Nederland voor het verenigingsleven en biedt een laagdrempelige manier om ook verenigingen in de Krimpenerwaard een steuntje in de rug te geven. Door heel Nederland verkopen meer dan 300.000 leden van ruim 5.000 verenigingen loten aan familie, vrienden en buren.

Vorig jaar brak de Grote Clubactie alle records met een opbrengst van dik 9,5 miljoen euro voor het verenigingsleven. Dat was een welkome aanvulling op de gemiste inkomsten. Directeur Frank Molkenboer: “Sommige clubs hebben als gevolg van de coronacrisis het ledenaantal en daarmee ook de contributie-inkomsten zien afnemen. De sponsorinkomsten lopen terug en veel verenigingen missen al ruim een jaar de inkomsten uit de kantine. Alle extra’s zijn juist dit jaar meer dan welkom. Daarnaast horen we van veel clubs ook dat de actie bijdraagt aan een saamhorigheidsgevoel, iets wat we het afgelopen 1,5 jaar door alle maatregelen hebben moeten missen.”

De kracht van de Grote Clubactie is het enthousiasme waarmee kinderen voor hun club langs de deur gaan. Maar ook de Grote Clubactie gaat met de tijd mee. Kopers kunnen direct een lot aan de deur kopen door de QR-code te scannen. Daarnaast kunnen leden hun persoonlijke verkooplink delen via WhatsApp en social media. 

Dit jaar doen in de gemeente Krimpenerwaard de volgende clubs mee: Stolwijk: vv Stolwijk, LDO Stolwijk en Dosko; Schoonhoven: Silvertown Lions, BC Schoonhoven, SMHC, gymnastiekvereniging DOS, Avantri, volleybalvereniging DOS en muziekvereniging Tavenu; Ouderkerk aan den IJssel: BC Ouderkerk, GV OKK en zaalvoetbalvereniging VHL; Haastrecht: gymnastiekvereniging Olympia, vv Haastrecht, Kickboxing Haastrecht, Muziekvereniging Concordia, jeugdvereniging Gabriel en VCH; Bergambacht: BZC, SV Thor, BC Blue Sky, Stichting Daeryon en vv Bergambacht; Lekkerkerk: gymnastiekverenig Kracht door Oefening (KDO), vv Lekkerkerk, TCL Lekkerkerk, wielerclub De Waardrenner en BC Lekkerkerk; Krimpen aan de Lek: GV Sparta, BC Shuttlek, TA Nimjae en muziekschool Krimpen aan de Lek; Ammerstol: ASV.


www.clubactie.nl