• Paul Pietjou.
• Paul Pietjou. Foto: Jan Timmer

Zuivelhoeve aanwinst voor De Korf

krimpen aan den ijssel • Winkelcentrum De Korf heeft er een nieuwe aanwinst bij: De Zuivelhoeve, gespecialiseerd in kaas en noten.

“De reacties zijn sinds de opening heel positief", vertelt Paul Pietjou namens het familiebedrijf. "Mensen zijn enthousiast over de inrichting en uitstraling van de winkel, de prettige bediening en de enorme keuze. Uiteraard klinkt ons dat als muziek in de oren. We voelen ons dan ook nu al thuis in De Korf.” De naam ‘Zuivelhoeve’ ontstond aan het begin van de jaren tachtig in het Twentse buurtschap Twekkelo, waar de familie Roerink zelf yoghurt maakte en deze eerlijke en pure producten vanuit de boerderij verkocht. Het was zo’n succes, dat besloten werd om de emmertjes yoghurt ook via de supermarkt te gaan aanbieden. Van daaruit werd de Zuivelhoeve-formule verder uitgerold met het vestigen van eigen winkels. 

“Dat zijn er inmiddels meer dan zeventig”, weet Paul Pietjou. “Deze zaak in Krimpen aan den IJssel is de meest recente. Vanuit onze organisatie starten we een nieuwe Zuivelhoeve-vestiging altijd eerst zelf op om hem daarna, met assortimentsaanpassingen die aansluiten bij de lokale en regionale consument, over te doen aan een zelfstandig ondernemer die de zaak op franchise-basis gaat runnen.”

Zuivelhoeve De Korf blinkt uit in een enorme keuze uit vers gesneden ambachtelijke kaas en een prachtig aanbod in noten. “In beide zijn we goed,”, glimlacht Paul Pietjou. “Bij kaas moeten de mensen denken aan Hollandse kazen, boerenkazen, kruidenkazen en een keur aan buitenlandse kazen. En zit dat heerlijke kaasje waar je op vakantie zo van hebt genoten er niet tussen, dan kun je die altijd bij ons bestellen. We krijgen ze rechtstreeks geleverd van de boer.”

Dat klanten graag omrijden om de Zuivelhoeve te bezoeken, zit hem in het onderscheidend karakter, weet Pietjou. "Wij snijden de kaas zelf af, ter plekke in de winkel. Bovendien voeren wij mooie, uitzonderlijke producten, die je elders vaak niet kunt krijgen. Ook leveren wij met plezier achtergrondinformatie over herkomst, smaak en ingrediënten en voeren we regionale kazen."