• Jolanda Alblas.
• Jolanda Alblas. Foto: Jan Timmer

Kapster Jolanda slaat nieuwe weg in

krimpen aan den ijssel • Onder de naam Kapsalon Onder de Brug slaat onderneemster Jolanda Alblas met ingang van donderdag 23 september een nieuwe weg in. Herenkapsalon JCP van Bavel behoort hiermee definitief tot het verleden. 

De salon-nieuwe-stijl aan de Rotterdamseweg wordt hèt knipadres voor heren, dames en kinderen.

“In de periode waarin we als kappers vanwege de coronamaatregelen ons vak niet konden uitoefenen, kwam ik op het idee om het hele concept van mijn zaak op de schop te gooien”, vertelt Jolanda Alblas. “Ik heb er inmiddels dertig jaar opzitten bij Kapsalon Van Bavel en nam de zaak 12,5 jaar geleden over van de vorige eigenaar. Het werd nu tijd om eens flink te gaan moderniseren en uitbreiden. Onze zaak stond altijd bekend als herenkapsalon, maar we willen ook voor vrouwen en kinderen interessant zijn. Die switch hebben we nu gemaakt. We hebben de zaak een compleet nieuwe look gegeven. Uit het oude interieur is alleen nog de ‘vitrinekast’ gehandhaafd. We hebben gekozen voor een strakke en gezellige uitstraling. Nieuwe kappersstoelen, nieuwe spiegels, een nieuwe vloer, een nieuwe toonbank en fris geverfde muren maken daar deel van uit. De gezellige leestafel met bijpassende stoelen en luxe koffie- en thee-apparaten maken het plaatje compleet. Wij verwachten hiermee niet alleen onze huidige klanten positief te verrassen, maar ook nieuwe mensen te interesseren."

Wat níet veranderde is het vakkundige en vriendelijke team van kapsters. “Ik ben al jaren enorm blij met ‘mijn meiden’ Aagje, Nathalie en Cindy”, glimlacht Jolanda Alblas. “Ook zij hebben enorm veel zin in ‘Onder de Brug’. De naam van de salon hebben we gekozen, omdat we naast de oprit van de Algerabrug te vinden zijn. Voor Krimpenaren is ‘de brug’ een begrip, net zoals Kapsalon Van Bavel dat was. Dat gevoel hopen we met ‘Onder de Brug’ vast te houden en te versterken. Je kunt bij ons terecht op afspraak of spontaan volgens het ‘knip & go’-principe. Een kwestie van binnenstappen, kijken of er plek is en geholpen worden. Makkelijker kan niet.” Op donderdag 23 september om 08.00 uur opent de kapsalon Onder de Brug haar deuren en start een feestelijke driedaagse, waarbij elke klant een kopje koffie/thee én een door Gerda Deelen (Family MaDe) vervaardigd gebakje krijgt aangeboden. Jolanda Alblas en haar complete team zijn die dagen uiteraard aanwezig om alle gasten en klanten te vertellen over hun prachtige salon én te knippen.

q www.kapsalononderdebrug.nl