‘Moorddiner’ in grand café Siep

krimpen a/d lek • Na het succes in 2017 organiseert toneelvereniging KDO, in samenwerking met het Cultuurhuis en grand café Siep in Krimpen aan de Lek, op 15 en 16 oktober weer een moorddiner.
Een moorddiner is een combinatie van een diner en een 'live-detective’. De locatie van het delict is de plaats van het diner. Samen met vrienden/ familie/collega’s etc. proberen de bezoekers de zaak op te lossen. Tickets kosten 32,50 euro, exclusief consumpties, inclusief driegangenmenu. Ticketverkoop via tickets.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie van het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek (van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur).


Seba-kerk open

krimpen a/d ijssel • De Seba-kerk in Krimpen aan den IJssel houdt zaterdag 2 oktober een open dag. De kerk is open voor bezichtiging, organisten zullen het orgel bespelen en belangstellenden kunnen een persoonlijke rondleiding krijgen. Bezoekers zijn tussen 10.30 en 13.30 uur welkom aan het Koningin Wilhelminaplein 1. Wie vragen heeft of een gratis Bijbel wil, kan bellen of appen naar: 06-13977043.


Vogelmarkt Vogelvrienden

bergambacht • Vogelvereniging De Vogelvrienden organiseert zaterdag 25 september (9.00-12.00 uur) een vogelmarkt in het verenigingsgebouw aan de Dijklaan 57 te Bergambacht. Belangstellenden die volièrevogels willen kopen/verkopen of advies willen over het houden van vogels, zijn welkom. 


Stiltewandeling

regio • Op eiland de Bol -nabij Lopik- wordt zaterdag 2 oktober een stiltewandeling gehouden. Het vertrek is om 10.00 of 14.00 uur, afhankelijk van het getij in de Lek. De deelnemers lopen via een strekdam met grote keien het eiland op. Onderweg zullen ze stilstaan, zich verwonderen over de schepping, luisteren naar een gedicht, Bijbelgedeelte of verdiepende vraag. De kosten voor de 2,5 uur durende wandeling zijn 10 euro. Aanmelden kan via wandelen@henoch-coaching.nl. Meer informatie: www.henoch-coaching.nl