woensdag 15 september

Proeflessen muziek in Berkenwoude
17:30, Berkenwoude, De Polsstok
De muzieklessen bij Muziekschool Berkenwoude starten weer. De lessen zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar oud (groep 4). De muziekles wordt gegeven op de woensdagmiddag van 17.30 tot 18.15 uur in een lokaal van basisschool ‘de Polsstok’. Kinderen kunnen geheel vrijblijvend de eerste twee proeflessen mee doen op 15 en 22 september.

donderdag 16 september

Inleveren boeken en CD’s voor boekenmarkt
19:00, Krimpen aan den IJssel, De Ark, Burgemeester Aalberslaan 41
Er is nog één keer de mogelijkheid om boeken in te leveren voor de boekenmarkt, die gehouden zal worden op vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober. Boeken en CD’s kunnen ingeleverd worden op donderdag 16 september 2021, van 19.00 tot 20.30 uur. Alle soorten goede boeken zijn welkom.

‘De beentjes van St. Hildegard’
20:15, Artho Theater, Schoonhoven, Het Klooster 5
Ogenschijnlijk zijn veearts Jan (Finkers) en universitair docent Gedda (Ter Steege) al 35 jaar gelukkig getrouwd, maar stiekem wordt hij gek van haar regel- en bemoeizucht. Bang om Gedda te confronteren neemt Jan op een dag een drastisch besluit. Finkers, die zijn eerste filmrol speelt, schreef ook het scenario van deze Twents gesproken komedie, en dat sluit aardig aan bij zijn andere werk: licht absurdistisch, soms scherp en geestig, soms tergend flauw, maar eigenlijk altijd wel charmant. Regisseur Nijenhuis (Verliefd op Ibiza) maakte er visueel één grote reclamefilm voor de regio van. De foyer is vanwege de coronamaatregelen nog niet geopend en kaarten kunnen alleen online besteld worden.

vrijdag 17 september

Hatha Yoga
10:30, Schoonhoven, N’Joy Healthy Sports, Broeikweg 31A. Elke vrijdag geeft Marianne een les ontspannende Hatha Yoga. Hierbij wordt gelet op ademhaling en zullen deelnemers innerlijke rust ervaren. Opgeven voor een proefles kan door te mailen naar marianne@njoyhealthy.nl of een berichtje te sturen via WhatsApp: 06 520 86 556.

Lounge Café met DJ Jeroen
16:30, Krimpen aan de Lek, Cultuurhuis, De Markt 201. DJ Jeroen gaat een heerlijke lounge sfeer creëren, terwijl jij aan het genieten bent van een lekker drankje, hapje of een overheerlijke cocktail. Deuren open vanaf 16:00 uur. Entree: 5 euro per persoon. Tickets zijn online verkrijgbaar via http://tickets.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl/ én bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.


zaterdag 18 september

Nazomerbraderie
De jaarlijkse Nazomerbraderie op de Markt in Krimpen aan de Lek. Van 10:00 tot 17:00 uur kun je langs de kramen struinen.


zondag 19 september

Georganiseerde wandeltochten
10:30, Schoonhoven, Lek-P1/ TOP Schoonhoven, Buiten de Veerpoort 4/6 Hans Hartmann Wandelingen is aanwezig met vier prachtige routes in en om de Zilverstad. De verschillende routes variëren in afstand: de kortste is 4,5 kilometer en de langste 16 kilometer. De 4,5 kilometer wandeling is voorzien van puzzelopdrachten voor kinderen. Deelnemers aan de wandelingen hoeven zich niet op te geven. Zij kunnen zich melden tussen 10.30 en 15.00 uur bij de startplek.