Workshop ‘Fietsen tot je 100ste’

regio • WelZijn Krimpenerwaard en Teamsportservice Krimpenerwaard organiseren voor fietsende senioren de bijeenkomst Doortrappen op donderdag 23 september (9.30-15.00 uur).

'Doortrappen' is ontwikkeld om oudere fietsers praktische tips mee te geven om langer fit en veilig te kunnen blijven fietsen. Tijdens de bijeenkomst komen de (nieuwe) verkeersregels aan de orde, worden er tips en trucs over veilig op- en afstappen gegeven, worden lokale fietssituaties onder de aandacht gebracht en doen de deelnemers fietsoefeningen gericht op balans, coördinatie, reactievermogen, etc. Na de gezamenlijke lunch is er een fietsencheck (onder voorbehoud) en wordt er een kleine fietstocht gereden. Hierin wordt toelichting gegeven over een goede fietshouding en fietsgedrag in een groep. Deelnemers dienen hun eigen fiets dus mee te nemen. Er kunnen maximaal 20 personen meedoen. Plaats van handeling is sportpak Weijdehoeck, Weijdelaan 55a in Lekkerkerk. De kosten voor deze dag bedragen 5 euro (inclusief koffie en lunch). Aanmelden kan tot uiterlijk 20 september via info@welzijnkrimpenerwaard.com of 085-0662370.  


Nieuwe beheerder gezocht 

schoonhoven • Stichting Verenigingshuis De Zilverstad zoekt een nieuwe beheerder (m/v), op vrijwillige basis. Hij of zij dient 6 tot 7 uur per week beschikbaar te zijn en zich graag voor het verenigingsleven in te zetten. Een van zijn/haar taken is het onderhouden van contact van de hurende verenigingen die gebruik maken van het gebouw, boodschappen doen, het aansturen van de penningmeester en zorgen dat het onderhoud van het gebouw wordt bijgehouden. Onkosten worden vergoed. Voor meer informatie: info@stichtingzilverstad.nl