Socialrun 'Schoonhoven in Beweging'

schoonhoven • Sinds 2012 wordt in het derde weekend van september de ‘Socialrun’ gelopen, een estafetteloop van 555 kilometer. Tijdens het evenement zijn er lokaal ook initiatieven. Op zondag 19 september is er ‘Schoonhoven in Beweging’, een loop van 5 kilometer met ruimte voor gesprekken en contacten.

“Doel van de Socialrun is om meer openheid te krijgen over psychische kwetsbaarheid”, legt Lotje Lomme uit. Zij is de organisator van het plaatselijke initiatief. “Iedereen heeft in zijn leven te maken met moeilijke momenten. Denk aan het overlijden van ouders, het verliezen van een kind, chronische ziekte of het voelen van moeilijkheden waarmee je worstelt.” Uit statistieken blijkt dat vier op de tien Nederlanders hier psychische problemen van krijgen. Lotje maakt duidelijk dat het haar 'ook is overkomen'. Helaas is niet altijd duidelijk dat mensen hiermee worstelen. Stichting Socialrun wil openheid over psychische aandoeningen en sociale acceptatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid. De jaarlijkse estafetteloop is een moment om hiervoor aandacht te vragen.

Schoonhoven in Beweging is gemarkeerd als ‘Side-Event', dat wil zeggen dat onder de vlag van de Social Run een sportief evenement wordt gehouden. Lotje Lomme: "Omdat ik de organisatie een warm hart toedraag, heb ik besloten zelf een loop te organiseren."

Verzamelen is zondagmorgen 19 september om 11.00 uur op het parkeerterrein bij zwembad 't Wilgerak. Er is de keuze om vijf kilometer door buurtschap Willige Langerak te wandelen of hard te lopen. Na afloop is er voor degenen die dat willen een gezellig samenzijn in ‘Dame' op de Stadscamping. Vooraf aanmelden is niet nodig. 

Sponsoren en meer informatie via www.socialrun.nl/socialrun-2021 (teams/schoonhoven-in-beweging).