Koffie-inloop weduwen en weduwnaren

krimpen a/d ijssel • In Krimpen aan den IJssel is een nieuwe koffie-inloop voor weduwen en weduwnaren van start gegaan. Woensdag was een kennismakingsbijeenkomst.

“Nu de versoepelingen het weer toelaten kunnen we dit soort initiatieven gelukkig weer draaien”, meldt Jowendy van der Graaf namens KrimpenWijzer. “Vanaf 15 september gaan we deze bijeenkomst wekelijks organiseren.”

Over de achtergrond van het initiatief: “In coronatijd was de buurtkamer dicht. Dat was voor mij reden om op andere wijze contact te zoeken met ouderen. Ik heb deurbezoeken gebracht en heb, toen het weer kon, spreekuur gehouden.” Daarbij viel het haar op dat mensen die in coronatijd hun partner hebben verloren behoefte hadden om daarover te praten. “Nu hadden we al wel een weduwnarengroep, maar die zit min of meer vol. Het signaal was voor ons reden om een nieuwe groep te starten, waarvoor woensdag de startbijeenkomst was.”
Er zijn inmiddels vrijwilligers -gastvrouwen- gevonden, waardoor de groep daadwerkelijk van start kan. Belangstellenden kunnen iedere woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur terecht in buurtkamer De Sperwer, Landerijen 3. Jowendy: “Hier staat het verlies van een partner centraal en wordt ondersteuning geboden, maar er worden ook andere onderwerpen belicht en er is afleiding. Het betreft een open inloop: iedereen die al dan niet recent zijn of haar partner is verloren is welkom. Alleen voor de koffie/thee wordt een kleine bijdrage gevraagd. Leeftijd maakt niet uit.”


Uitbreiding fietsknoopnetwerk

regio • De wethouders Bas Lont (Oudewater) en Bert Bening (Krimpenerwaard) nemen aanstaande donderdag een nieuw deel van het fietsknooppuntennetwerk tussen Oudewater en de Vlist officieel in gebruik.

Het fietspad tussen de Hoenkoopse Buurtweg en de rivier de Vlist ontbrak nog in het fietsroutenetwerk. Het Routebureau Utrecht en Groenalliantie Midden-Holland hebben dit traject nu aan het knooppuntennetwerk toegevoegd.