• Optreden van De Kik tijdens het Krimpen Festival in 2018.
• Optreden van De Kik tijdens het Krimpen Festival in 2018. Foto: Aangeleverd

Jaarlijks evenement moet voor verbinding zorgen

Oude bekende, maar dan in nieuw jasje

krimpen aan den ijssel • "We hebben al zoveel voorpret gehad tijdens de organisatie van het Krimpen Music Festival", stelt wethouder Coen Derickx van gemeente Krimpen aan den IJssel. "Het is geweldig dat er weer een feest is in Krimpen." De wethouder doelt op het Krimpen Music Festival dat zaterdag op een deel van het Raadhuisplein gehouden wordt.

Rutger van den Bosch van Stichting Krimpen Presents is het helemaal met Derickx eens. "Het is heel lastig om in deze tijd een evenement te organiseren, dus we zijn er erg trots op dat het gelukt is. Het is de bedoeling dat we zaterdag COVID-19 even kunnen vergeten."


Jaarlijks evenement

Krimpen Music Festival is het Krimpen Festival in een nieuw jasje. Het is een dag die volledig in het teken staat van muziek. Hoewel beide mannen daar erg tevreden over zijn, blijft het hier waarschijnlijk niet bij. "Het evenement heeft zeker potentie. We willen nu kijken hoe we het verder vorm gaan geven", aldus de wethouder. "Het streven is een jaarlijks evenement in Krimpen."

Terug naar het heden. Voor het Krimpen Music Festival heeft de gemeente 40.000 euro beschikbaar gesteld. Vanwege de coronamaatregelen werd 15.000 euro extra toegekend. Wethouder Derickx: "Krimpenaren zijn wel toe aan een feestje. Daarnaast past Krimpen Music Festival goed in de visie van de gemeente dat cultuur de mensen kan verbinden." En dat moet zo blijven, vindt ook Rutger van den Bosch. Het Krimpen Music Festival van zaterdag symboliseert volgens de voorzitter de overgang van een lastige tijd naar een periode waarin evenementen weer mogelijk zijn.   


Reserveren

Wie aanstaande zaterdag wil genieten van de verschillende bandjes die optreden, moet wel kaarten reserveren. Het festival bestaat uit drie tijdsblokken. Per blok mogen er 750 bezoekers aanwezig zijn. Bezoekers moeten ook een QR-code in de CoronaCheck-app kunnen laten zien.


Margje Rijsdijk-Kooistra