• De officiële opening door locoburgemeester Anthon Timm.
• De officiële opening door locoburgemeester Anthon Timm.

Alle disciplines onder één dak

Nieuw: Dentalcare Mondzorg Centrum

krimpen aan den ijssel • Locoburgemeester Anthon Timm kwam langs om de officiële handeling te verrichten. In zijn toespraak ging hij in op de keren dat hij zelf als kind de tandarts bezocht. “Je moest buiten staan en kreeg een nummertje uitgereikt. De ene dag deelde de tandarts twaalf nummertjes uit, de andere dag twintig. Je wist dus nooit of je aan de beurt was.”

Hij bewaart geen goede herinneringen aan zijn eerste ervaringen in de tandartsstoel. “Het was zo’n ouderwetse tandarts, met een langzame en snelle boor. Vreselijk! Als ik nu deze praktijk zie, wil je elke dag wel naar de tandarts. Het is hier mooi, gezellig en ik hoorde dat je geen pijn meer hoeft te lijden.”


Na het doorknippen van een lintje feliciteerde de wethouder Farhad Rasuli en Omar Nabizadah met hun nieuwe tandartspraktijk. De twee kennen elkaar van hun studie Mondzorgkunde. Na het afronden van hun studie hielden ze contact. De twee deelden een gezamenlijke droom: het opzetten van een praktijk voor mondzorg, met alle disciplines onder één dak. 

“We zijn gaan onderzoeken in welke dorpen in de regio er behoefte was aan tandheelkundige zorg voor jong en oud”, vertelt Rasuli. “In Krimpen aan den IJssel zagen wij mogelijkheden, dus zijn we hier gaan zoeken naar een geschikte locatie.”


Apotheek

Die vonden zij aan de Vrijhof, op de plek waar in het verleden een apotheek was gevestigd. Er deed zich echter wel een probleem voor: het pand had een kantoorbestemming gekregen in de tijd dat er een makelaar in was gevestigd. “We moesten de gemeente dus overtuigen om het pand opnieuw een maatschappelijke bestemming te geven”, aldus Nabizadah.


Toen dat gelukt was, kon de verbouwing beginnen. Die verliep voorspoedig. Het resultaat mag er zijn: Dentalcare Mondzorg Centrum Krimpen is een hypermodern centrum, ruimtelijk opgezet (met drie behandelkamers), rolstoelvriendelijk en voorzien van de nieuwste apparatuur en technologie. Rasuli en Nabizadah zijn vanzelfsprekend trots op hun onderneming én het team dat in korte tijd is samengesteld. 


Dat team bestaat uit tandartsen, mondzorgkundigen, mondhygiënistes, een implantoloog en een tandprotheticus. Nabizadah: “Daardoor kunnen we verschillende soorten behandelingen aanbieden, variërend van algemene tandheelkunde tot het aanmeten van een gebitsprothese. En patiënten die angstig zijn bieden wij een pijnloze behandeling aan. Onze uitdaging is om voor elk probleem en elke wens een passende oplossing te vinden.”


Het centrum is er niet alleen voor patiënten uit Krimpen aan den IJssel. Ook inwoners van buiten de gemeente zijn welkom. “Door een tekort aan tandartsen is de mondzorg steeds minder goed bereikbaar”, weet Rasuli. “Met name in kleine dorpen verdwijnen tandartsen. Dat is zorgelijk. Dus willen wij ook onze diensten aanbieden aan patiënten die misschien wat verder van Krimpen aan den IJssel wonen.” 


Ook mensen die aanhikken tegen de kosten van een behandeling, kunnen langskomen. “Goede mondzorg is belangrijk, al is het maar om te voorkomen dat gebitsproblemen uit de hand lopen. Voor kinderen tot 18 jaar wordt de meeste tandheelkundige zorg vergoed vanuit de basisverzekering. Volwassenen hebben vaak een aanvullende verzekering nodig die (deels) de kosten dekt. Maar die is vaak onbetaalbaar voor mensen met een laag inkomen. Wij willen hen graag zorg verlenen. Dat doen wij mede omdat we Nederland dankbaar zijn; het is onze manier om iets terug te doen voor de samenleving.”


Dentalcare Mondzorg Centrum Krimpen is gevestigd aan de Vrijhof 19 in Krimpen aan den IJssel. Telefoon: 0180-745235; email: info@dentalcare-krimpen.nl.


q www.dentalcare-krimpen.nl