Bestelbus te water

bergambacht • Aan de Bovenberg in Bergambacht is zondagavond rond 22.45 uur een bestelbus te water gegaan. De bestuurder kon zelfstandig uit het voertuig komen. 

Hij werd vervolgens door de politie aangehouden, omdat er alcohol in het spel was. Hij kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed (435 ugl) en zijn rijbewijs werd ingevorderd.


IJsselkids Kinderopvang vangt nu ook insecten op 

regio • Tegenwoordig zijn er steeds minder plekken waar insecten een nest kunnen maken. Daarom helpen kinderen van IJsselkids deze diertjes nu een handje. Op iedere locatie hangt een insectenhotel. 

“Kinderen vinden dieren reuze interessant”, weet Jolene Konijnburg, locatiemanager van De Beestenboel. “En ze willen graag helpen. Insectenhotels bieden de oplossing. Een heerlijk plekje voor insecten om te overwinteren, maar ook om een nieuw nestje te bouwen. Vooral lieveheersbeestjes en vlinders maken er graag gebruik van, samen met bijen en wespen. De kinderen kijken er vol bewondering naar.” 


Stiltewandeling

regio • In natuurgebied Willeskop (tussen Polsbroekerdam en Oudewater) start zaterdag 11 september (aanvang 10.00 uur) een stiltewandeling. Twee uur lang luisteren de deelnemers tijdens het lopen naar gedichten, vragen, de wind, vogels en Bijbelverzen. Na afloop is er koffie en thee met iets lekkers. De wandeling is 4 kilometer en duurt ongeveer 2,5 uur. 

Aanmelden à 10 euro (liefst voor 9 september): wandelen@
henoch-coaching.nl of 06-44740194.