Open Muziekdag en start muzieklessen

haastrecht • Muziekvereniging Concordia in Haastrecht start donderdag 16 september weer met de groepslessen Algemene Muzikale Vorming. De lessen vinden plaats in De Thuishaven, Grote Haven 40 in Haastrecht: de eerstejaars groep op donderdagavond vanaf 18.30 uur; de tweedejaars groep op donderdagavond 19.00 uur. De 30 lessen kosten 170 euro.

Wie liever eerst wil kennismaken met de vereniging en een aantal muziekinstrumenten wil uitproberen, is welkom op de Open Muziekdag op zaterdag 18 september in De Thuishaven. Inloop vanaf 10.00 uur. Tussen 11.00 en 12.00 uur mogen belangstellenden proberen een eenvoudig muziekstuk te spelen op een door henzelf gekozen instrument. De afsluiting die dag is om 12.30 uur met een klein optreden van het beginnersorkest. Voor aanmelden en meer informatie: 06-47276771.


Monumentenroute door Polsbroek

polsbroek • Stichting Kunst & Cultuur Lopik nodigt bezoekers tijdens Open Monumentendag –zaterdag 11 september, van 10.45-16.30 uur, uit in Polsbroek. Om te komen kijken, zich te verwonderen en wellicht hun eigen geschiedenis te onderzoeken in online-archieven.

Vanaf het dorpsplein bij de kerk is er een route met diverse activiteiten. Bij de informatiestand op het plein, Dorp 32, krijgen bezoekers een boekje met verhalen over de geschiedenis van Polsbroek/Polsbroekerdam en een routekaart. Er zijn presentaties in het Dorpshuis, de kerk, verenigingsgebouw de Silo, in de oude school op Dorp 57 en bij buurtsuper Dorp66. Bij de Waterknoop leren ze het ingewikkelde verhaal van het eeuwenoude vlechtwerk van watergangen rond het dorp. 

Ter afsluiting wordt in de Hervormde Kerk van Polsbroek een concert gegeven met als thema: ‘De kerk: een levend monument’. Door de eeuwen heen staat het kerkgebouw als monument en als ontmoetingsplaats voor mensen en als ruimte waar muziek wordt gemaakt en beleefd. Medewerking aan dit concert wordt verleend door Projectkoor Oriolus onder leiding van André van Vliet. Muzikale begeleiding wordt verzorgd door Marjolein de Wit (fluit) en Kees de Bruin (synthesizer). Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is vrij.
Omdat het aantal plaatsen beperkt is, is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via concert@hervormdpolsbroekenvlist.nl of 06-47571212. Het concert wordt ook online uitgezonden via kerkdienstgemist.nl (zoeken op Polsbroek).

Meer informatie:
www.kunstencultuurlopik.nl


Bridgen in Schoonhoven

schoonhoven • Deze week gaan de bridgeavonden in Schoonhoven weer van start. Iedere maandag kan er worden gespeeld worden in Het Bastion, aan de Wal 5, aanvang 20.00 uur. Op woensdag is er eveneens een bridgemiddag, aanvang 13.30 uur. Ook niet-leden kunnen meespelen, zij betalen dan per keer. Belangstellenden kunnen eventueel ook alleen komen; voor een partner wordt gezorgd.
Eind september begint er weer een nieuwe cursus ‘Bridge voor beginners'. Deelnemers leren dan, in een kleine groep, in tien lessen de basis van het spel. Voor meer informatie: Hubert van Teylingen, vanteylingen@hetnet.nl/06-49840311.