• Walking handball voor 55-plussers.
• Walking handball voor 55-plussers.

Walking handball bij De Treffers

krimpen aan den ijssel • Handbalvereniging De Treffers start met walking handball. 

De aangepaste variant van de populaire sport, zonder te rennen en zonder fysiek contact, is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. 

“Hiermee biedt de club 55-plussers de mogelijkheid om de sportieve en sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren”, meldt Onno Weggemans namens de Krimpense handbalvereniging. “OldStars walking handball is een geschikte variant voor zowel oud-handballers als mensen die nog nooit gehandbald hebben. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. Het Nationaal Ouderenfonds is landelijk kartrekker van deze spelvorm. De Treffers omarmt dit initiatief en wil het in het spelaanbod toevoegen. Op naar een leven lang handbal voor iedereen.”

OldStars walking handball is onderdeel van OldStars Sport (project van het Nationaal Ouderenfonds). Dit is een verzameling van aangepaste spelvormen, zoals ook OldStars walking football, hockey enzovoorts.

De kick-off is zaterdag 18 september onder leiding van oud-international Leon van Schie. Na ontvangst met koffie om 10.00 uur vindt van 10.30 tot 11.30 uur een gemoedelijke training plaats. Na afloop is er een nabespreking onder het genot van een broodje en koffie/thee. Een en ander vindt plaats op het sportcomplex van SV De Treffers, aan de Groenendaal 7 te Krimpen aan den IJssel (naast het Krimpenerwaard College). Voor aanmelden/vragen: secretaris.treffers@gmail.com of 06-11311588 (Onno Weggemans).