Duo-expositie in Galerie Deerenberg

schoonhoven • Galerie Deerenberg toont in september en oktober een duo-expositie met schilderijen van Anneke Poetsma-Huijgen en keramiek van Anke van der Geest.

Het is de tweede keer dat Anneke Poetsma bij Galerie Deerenberg exposeert met schilderijen van olieverf en acryl. Dit keer zijn grote doeken met bloemen en abstracte werken met felle kleuren te zien. Anneke experimenteert graag: “Elk schilderij moet een feest moet zijn. Ik vind het heerlijk om steeds nieuwe technieken uit te proberen.” Anneke startte in 1978 serieus met schilderen en werkt de laatste 10 jaar vooral met acrylverf. 

Anke van der Geest laat zich inspireren door haar omgeving: de zee, strandvondsten, dieren en mensen: "De aantrekkingskracht zit voor mij in de grilligheid van de verschillende vormen in combinatie met de gestroomlijnde vorm van vissen.” Anke werkt veel met klei omdat het materiaal zich goed leent voor intuïtief werken. Ook combineert ze keramiek met ander materiaal zoals hout. Openingstijden Galerie Deerenberg, Haven 40 in Schoonhoven: dinsdag tot en met donderdag 9.00-17.30; vrijdag 9.00-20.00 en zaterdag 9.00-17.00 uur.