• Vrijwillig molenaar Geert van der Kooij, Willy de Hoop en Agnita Rolleman.
• Vrijwillig molenaar Geert van der Kooij, Willy de Hoop en Agnita Rolleman. Foto: Jan Timmer

Molen open & ‘Cup of Cakes’

bergambacht • Een kijkje nemen in een authentieke korenmolen? Dat kan op zaterdag 11 september tijdens Open Monumentendag in Bergambacht, waar zowel Molen Den Arend als de Molenwinkel open huis houden van 10.00 tot 16.30 uur. Pannenkoekenrestaurant Onder de Molen de dag siert de dag op met een speciale ‘monumentale pannenkoek’.

Vrijwillig molenaar Geert van der Kooij is de hele dag aanwezig om mensen rond te leiden in de karakteristieke, uit 1869 daterende, molen. “Het is een uniek bouwwerk met tal van mooie en bijzondere details. Speciaal is zeker ook dat Den Arend de enige nog producerende korenmolen van de Krimpenerwaard is.”

“Het Den Arend-meel is, net als ons assortiment streekproducten, even ambachtelijk als onderscheidend”, weet Agnita Rolleman, namens Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard één van de mensen achter de samen met Stichting Molen Den Arend gerunde Molenwinkel. “Veel mensen komen speciaal voor het meel en cakemeel naar ons toe.” Om het populaire meel verder te promoten is een cake en cupcake-bakwedstrijd opgezet.  Agnita Rolleman: “Het enige wat je hoeft te doen is bij ons je cakemeel te kopen, een mooi versierde cake of cupcake te maken en deze via een foto (waarop ook de aankoopbon te zien is) te 'appen' naar 06-53794959. Dat kan tot en met 5 oktober. Daarnaast houdt De Molenwinkel een kleurwedstrijd met leuke prijzen." 

Willy de Hoop is vrijwilligster bij De Molenwinkel. "Een even mooi als uniek project,”, zegt ze. "Niet alleen vanwege onze winkel vol meel, streekproducten en cadeauartikelen, het zijn vooral de verstandelijk beperkte deelnemers van SDK, die het hier tot een feestje maken." Wie De Molenwinkel wil ontdekken is welkom op Open Monumentendag én iedere dinsdag t/m vrijdag van 10.30 tot 15.00 uur.