• Volop vertier in de eerste schoolweek.
• Volop vertier in de eerste schoolweek. Foto: K 'waard College

KC houdt 'After Summer Festival'

krimpen a/d ijssel • Het nieuwe schooljaar is afgelopen week op het Krimpenerwaard College feestelijk van start gegaan. 

“Door een After Summer Festival te organiseren was de start echt anders”, meldt rector Ad Keller “Dit met een duidelijk doel: de moeilijke coronaperiode achter ons laten en weer tijd hebben voor en met elkaar.”


Walibi

Woensdagmiddag verrichtte de artiest Antoon, vooral bekend door zijn hit Hyperventilatie, een muzikale aftrap. 

Op donderdag en vrijdag gingen de leerlingen naar Walibi en zijn op het plein festiviteiten georganiseerd.


Keller: “Leerlingen konden op een reusachtige stormbaan met elkaar lasergamen, een partijtje sumoworstelen of een andere spelactiviteit doen. Dat maakte blijkbaar hongerig, want de diverse eet- en drinkkraampjes werden druk bezocht. Een broodje hamburger, poffertjes of een suikerspin krijg je ook niet iedere dag op school.” 


Lastig

Leerlingen hebben een lastige periode achter de rug. Onderwijs op afstand en hun klasgenoten maar beperkt zien, was voor veel leerlingen moeilijk.


Omarmd

“Daarom moest er eerst tijd vrij gemaakt worden om in een gezellige sfeer met elkaar weer de contacten te leggen. Dit idee werd door de gemeente Krimpen aan den IJssel positief omarmd. De school kon gebruik maken van een financiële bijdrage, die overigens voor alle scholen in de gemeente beschikbaar is”, aldus Keller.