Tour de d’Orange

krimpenerwaard • YfC organiseert zaterdag 11 september de ‘Tour d’Orange’, een fietstocht om geld op te halen voor het werk van Youth for Christ. Ook de afdeling Krimpenerwaard haakt in op het initiatief en heeft eigen routes uitgezet. 

Onderweg krijgen de deelnemers een goodiebag en kunnen ze kennismaken met het werk en locaties van Youth for Christ Krimpenerwaard.

Er zijn vier verschillende routes uitgezet: van een familieroute van 10 kilometer tot de Krimpenerwaard-route van 65 kilometer. Deze laatste tocht gaat door alle kernen van de Krimpenerwaard. Op verschillende locaties onderweg zijn rustpunten en toiletgelegenheid. Individuele deelname kost 15 euro; deelname aan de familieroute is à 15 euro voor het hele gezin. Sponsors zoeken en meer geld bij elkaar fietsen wordt uiteraard gewaardeerd.
Deelnemers kunnen overal op de route starten. Meer informatie en aanmelden: www.krimpenerwaard.yfc.nl (tour-dorange)


HDK: Nieuwe leden welkom

krimpenerwaard • Harmonie Dagorkest Krimpenerwaard (HDK) hervat de repetities weer: iedere donderdagochtend wordt er gerepeteerd in de grote zaal van De Tuyter.. 

Het orkest, onderdeel van Muziekschool Krimpen, bestaat uit ruim 30 enthousiaste muzikanten uit de hele regio, met als doel om samen muziek te maken en gezellige optredens te verzorgen. Het repertoire is gevarieerd, van (licht)klassiek tot populaire muziek. Het orkest kan bij alle secties nog wel wat versterking gebruiken. De repetities zijn wekelijks op donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur in De Tuyter, Nachtegaalstraat 8 in Krimpen aan den IJssel. Het HDK hoopt ook weer te kunnen optreden. Er wordt allereerst toegewerkt naar het jaarconcert op vrijdag 5 november. Voor meer informatie: administratie@muziekschoolkrimpen.nl of 06/14186510.


Programma Cultuurhuis

krimpen a/d lek • Ook in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek is langzaamaan weer meer mogelijk.

Zondag 12 september start het Cultuurhuis het seizoen met Live Lounge: alleen maar mooie herkenbare liedjes van vroeger in samenwerking met een lokale band, Gelijkspel. Aanvang 15.00 uur, entree 5 euro. Vrijdag 17 september (16.30 uur) is er het Lounge Café met DJ JeroenB. Voor 5 euro kunnen bezoekers komen loungen.

The Eagles Legacy Tributeband is vrijdag 24 september te gast in het Cultuurhuis. De band brengt een ode aan de The Eagles en heeft in haar korte bestaan al 'The battle of the coverbands' in Utrecht gewonnen. Daarnaast liet leadzanger en ‘Don Henley sound-a-like' Gerben Visser onlangs nog van zich horen op het Nationaal Songfestival. Tickets kosten 17,50 euro.

Maar dat is slechts een kleine greep uit het programma de komende periode. Kijk voor meer informatie op Facebook. 

Alle tickets van de evenementen zijn online verkrijgbaar via: www.tickets.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl en bij de receptie op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.