Opbrengst rommelmarkt

willige langerak • De rommelmarkt van Willige Langerak was een groot succes. Het evenement, dat zaterdag in aangepaste vorm plaatsvond op het Dikaterrein in Schoonhoven, bedroeg maar liefst 13.022,85 euro (!) 


Circus bij De Vlieger

schoonhoven • Basisschool De Vlieger in Schoonhoven organiseert woensdag 8 september een circus voor alle kinderen van de school.

In de ochtend oefenen kinderen diverse circusonderdelen. Zo veranderen ze in acrobaten, clowns, koorddansers en danseressen en jongleurs. In de middag bereiden de kinderen een voorstelling voor. Deze voorstelling is voor alle kinderen en hun ouders en zal plaatsvinden van 13.00 tot 14.00 uur op het schoolplein. Ook overige belangstellenden zijn welkom, zij het via aanmelding: judithstolk@onderwijsprimair.nl. Wie vragen heeft over het onderwijs op de basisschool in Schoonhoven-Noord of een afspraak wil maken om eens een kijkje te nemen, kan eveneens genoemd mailadres benaderen.


Cursus Schoonhovologie

schoonhoven • Hoe is Schoonhoven ontstaan? Waarvan leefden de stadsbewoners door de eeuwen heen? Wat is er nog te zien van de fortificaties van de oude vestingstad? En waaraan dankt de binnenstad zijn unieke stratenpatroon? En waarom is Schoonhoven eigenlijk de Zilverstad van Nederland?

Deze en vele andere onderwerpen komen aan bod in de twaalf lessen van de populaire cursus Schoonhovologie van de Historische Vereniging Schoonhoven. 

Na ruim een jaar van ‘corona-stilte’ organiseert de historische vereniging deze cursus weer. De lessen starten op woensdag 22 september om 19.30 uur. Deelname voor leden kost 85 euro, voor niet-leden 100 euro.

Meer informatie op de website: www.historischeverenigingschoonhoven.nl


Kinderkleding en speelgoed

ouderkerk a/d ijssel • In de Hersteld Hervormde kerk, Abelenlaan 1 te Ouderkerk aan den IJssel, wordt vrijdag 10 september (19.00-21.00 uur) voor de 14e keer een tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs gehouden. Aangeboden wordt kinderkleding in de maten 80 t/m 176, tienermaten XS/S en speelgoed. Wie ook kleding wil inleveren: kleding@hhgouderkerkeo.nl, voor meer informatie: 06-12643977. De helft van de opbrengst is voor de inbrenger; de andere helft voor de kerk.

Boekenverkoop
Tijdens bovengenoemde tijden zijn er ook boeken te koop in het kerkgebouw.


Bezinningsavond

stolwijk • Bij De Vries en Verburg, 't Vaartland 8 in Stolwijk, wordt vrijdag 10 september (20.00-22.00 uur) de bezinningsavond 'Wonder in de Jungle' gehouden.

Deze avond komt zendeling Ronny Heyboer spreken over het werk van God in de jungle van Borneo. Er worden hier meer dan 800 verwaarloosde kinderen opgevangen en daarnaast worden diverse nieuwe kerken in de dorpen van de jungle gesticht.