Cursus Puber in Huis

bergambacht • Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert in Bergambacht de cursus Puber in Huis voor ouders van kinderen van 11 tot en met 16 jaar.

Veel ouders ervaren de puberteit als een lastige maar vooral ook risicovolle periode, waarin het opvoedspoor soms tijdelijk zoek is. Als ouder pendel je vaak heen en weer tussen begeleiden en loslaten, met vallen en opstaan. Waar doe je goed aan?

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten en start op maandag 20 september om 19.30 uur in het CJG Bergambacht, Meidoornstraat 3D. Deelname kost 15 euro per persoon, aanmelden kan via de website: 

q www.cjgcursus.nl


Koersbal in Geerestein

ouderkerk a/d ijssel • Stichting Tref.Geerestein biedt senioren uit Ouderkerk de gelegenheid om iedere vrijdag van 13.30 tot 15.30 uur koersbal te spelen in zorgcentrum Geerestein.

Koersbal is een eenvoudig spel dat door iedereen gespeeld kan worden, ook als men wat ouder (en strammer) is geworden. Het wordt gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter, waarbij iedere deelnemer twee (koers)ballen krijgt. Het is de bedoeling om de bal zo dicht mogelijk bij een kleine witte bal te rollen. Extra uitdagend is het dat de ballen niet in een rechte lijn rollen maar in een boog, omdat het zwaartepunt ervan niet in het midden zit. Iedere worp kan de kansen doen keren. 

Belangstellenden kunnen iedere vrijdag vrijblijvend een kijkje komen nemen in Geerestein.
Voor meer informatie: mevr. J. Roos, 0180-681263/st.tref.geerestein@gmail.com