Gerben Speksnijder: 'Elke klacht heeft een oorzaak'.
Gerben Speksnijder: 'Elke klacht heeft een oorzaak'. Foto: Jan Timmer

Nieuwe praktijk: Licht Leven Krachtig Zijn

‘Geblokkeerde energie laten stromen’

krimpen aan den ijssel • Met zijn healing-, medium- en coachingpraktijk Licht Leven Krachtig Zijn is Gerben Speksnijder sinds 1 juni van dit jaar gevestigd in Gebouw Kortland in Krimpen aan den IJssel. 

Over belangstelling heeft hij niet te klagen. 


“Veel mensen weten me al goed te vinden”, stelt hij tevreden vast. “En dat doet me goed, temeer omdat de sessies die ik met ze beleef over het algemeen helpen. Lichamelijke en psychische klachten nemen sterk af verdwijnen zelfs. Het aantal sessies dat daar voor nodig is, varieert. Soms kom je er al met één van anderhalf uur, soms zijn er meer afspraken nodig.”


Oorzaak

“Elke psychische of lichamelijke klacht heeft een oorzaak. Ik ga met de mensen in trance en begeleidt ze bij het meditatieve proces, waarbij ik ze in contact breng met hun ziel om ze spiritueel verder te ontwikkelen. De healing zorgt ervoor dat de geblokkeerde energie weer gaat stromen. De boodschappen die ik daarbij vanuit het universum doorkrijg, geven mijn cliënten inzicht om tot de kern van een klacht of vraag te komen. Hiermee kunnen ze hun eigen leven lichter en krachtiger maken.”


Ombuigen

Veel psychische en/of lichamelijke problemen komen voort uit negatieve energie, stelt Gerben Speksnijder. 


“Diverse mensen lopen rond met sombere gevoelens in de trant van ‘ik kan het niet’ of ‘de hele wereld is tegen me’. Wanneer je die negatieve energie vanuit zelfinzicht om weet te buigen in positieve energie, dan ontstaat genezing, kracht en verlichting. Ook in fysiek opzicht werkt het zo, Negatieve emotie gaat vaak ‘vast zitten’ in je lichaam. Het begint met een pijntje. Dat pijntje kan groter worden en er zelfs toe leiden dat je ziek wordt. Het is goed om al in een vroeg stadium contact met mij te zoeken. Dat kan vaak uitstekend helpen om grotere problemen voor te zijn.”


Vertrouwen

Gerben Speksnijder betoogt overigens niet dat zijn healing en coaching artsen en ziekenhuizen overbodig maakt. 


“Integendeel”, stelt hij. “Ik heb veel vertrouwen in de medische wetenschap en de reguliere zorg, maar het is ook zo dat deze zich veelal niet bezighoudt met de oorzaak van een klacht. En dat laatste staat bij mij juist wél centraal.”


Zelf leerde hij de kracht van healing ervaren na zich twintig jaar lang uit de naad te hebben gewerkt voor zijn havenbedrijf. 


Gouden greep

“Ik raakte steeds verder af van wie ik wilde zijn; voelde me opgejaagd, onrustig en gunde mezelf niet meer dan twee weken vakantie per jaar. Op een gegeven moment kwam daar nog eens reuma bij en moest ik aan de pillen, waardoor ik me nog slechter ging voelen. Mijn vrouw stelde voor dat ik naar een healer zou gaan. In eerste instantie wees ik dat categorisch af, maar uiteindelijk heb ik het toch gedaan. Het bleek een gouden greep. Hij bracht me zelfinzicht bij en ik knapte enorm op.”

Uiteindelijk deed hij zijn bedrijf van de hand en besloot zich via opleidingen te gaan verdiepen in intuïtieve en spirituele ontwikkeling. 


“Daarna volgde ik de cursussen Mediumschap 1 en 2. En nu heb ik mijn eigen praktijk en voel ik me totaal in balans. Dat wil ik andere mensen ook bieden. Mensen die angst ervaren, depressief zijn, met adhd te kampen hebben of fysiek niet lekker in hun vel steken: iedereen is welkom.” 


Licht Leven Krachtig Zijn’is te bereiken via 06-20704015 of lichtleven.krachtigzijn@gmail.com. 


Jan Timmer