SteunPunt zoekt extra vrijwilligers

regio • SteunPunt Midden-Holland is op zoek naar vrijwilligers, die ondersteuning willen bieden aan mensen voor wie sterven nabij is.

"Als het levenseinde dichtbij komt, is hulp en ondersteuning van familie, vrienden en buren van groot belang", vertelt Annette Bekker. "Mantelzorgondersteuning van vrijwilligers kan dan uitkomst bieden. Wat veel mensen niet weten is dat we deze ondersteuning bij de mensen thuis of in het wooncentrum aanbieden. Vrijwilligers bij Ondersteuning Thuis nemen de taak van de mantelzorger over, zodat hij of zij even kan bijtanken, een boodschap kan doen of bijslapen."


Als thuisblijven niet mogelijk is, is het 'bijna-thuis-hospice' een plek waar mensen kunnen verblijven: "Als vrijwilliger werk je twee keer per week vier uur in het hospice in Gouda of Waddinxveen."


Training

De introductietraining voor nieuwe vrijwilligers vindt plaats op maandag 1 en dinsdag 2 november met een terugkomdag op maandag 8 november. Belangstellenden kunnen zich tot 27 september aanmelden. Annette Bekker: "Vrijwilligers dienen minimaal twee dagdelen per week beschikbaar te zijn en bereid te zijn om eenvoudige zorgtaken te verrichten. Ze krijgen daar naast dankbaarheid het volgende voor terug: een introductietraining; coaching en begeleiding; bijeenkomsten om situaties te bespreken met collega’s en een bijzondere werkomgeving in een hecht team."


Belangstellenden kunnen contact opnemen met Annette Bekker via 0182-358199 (op maan- of woensdag) of teamondersteuner@steunpuntmh.nl 


q www.steunpuntmh.nl