Kunststroming op Goudasfalt

regio • Vrijwilligers van de Vereniging KrimpenerKunstwaard en de 'Firma van Drie' zijn al geruime tijd bezig met de voorbereidingen voor Kunststroming 2021. 

Volgende week is het dan zover. Kunststroming vindt plaats op Goudasfalt aan de Gouderaksedijk 32, een oud industrieterrein dat tegenwoordig in gebruik is voor activiteiten op het gebied van werk, recreatie en cultuur. Ongeveer 35 kunstenaars presenteren daar hun werk op vrijdag 10 september van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag 11 en zondag 12 september van 12.00 tot 18.00 uur. Alle kunst is buiten in deels overdekte ruimtes te bezichtigen. Het werk van de kunstenaars is niet alleen verschillend van uitvoering maar ook van discipline. 

q www.kunststroming2021.nl


Meezingen met het Regiokoor

regio • Ook het Regiokoor gaat weer van start. Het koor werd zwaar getroffen, doordat dirigent Robbert van Sterkenburg als gevolg van het coronavirus op 29 maart van dit jaar overleed.

Een groot verlies voor het koor, maar het bestuur wil desondanks de draad weer oppakken. De koorleden beginnen na de zomervakantie weer met de repetities.
Het Regiokoor is er inmiddels in geslaagd een nieuwe dirigent te vinden in de persoon van Eric van Dalum. Een bekend gezicht in Lekkerkerk, want hij geeft al ruim 25 jaar leiding aan het mannenkoor Zanglust.
Het Regiokoor is niet alleen bekend vanwege zijn herkenbare repertoire -evergreens en Nederlandstalige muziek-, maar ook saamhorigheid en aandacht voor elkaar staan volgens het bestuur hoog in het vaandel: ‘Het gaat niet alleen om het zingen, maar ook er voor elkaar zijn. Kenmerkend hierbij is dat geen enkel lid tijdens de coronaperiode zijn lidmaatschap heeft opgezegd. Dit geeft aan hoe groot de onderlinge band van de leden is'.
Wie het Regiokoor wil versterken is welkom. Het gezelschap repeteert elke woensdag in Amicitia van 20.00 tot 22.00 uur. Belangstellenden kunnen een maandlang gratis meezingen.
Zie voor meer informatie: www.regiokoor of neem contact op met Bert Lammens: 06-41323107.