Nieuwe scouts welkom

krimpen a/d ijssel • De jeugdleden van Scouting Jan Willem Friso in Krimpen aan den IJssel hebben deze zomer een geslaagd kamp in de Biesbosch beleefd. Het eerste weekend deden de leden van 7 tot 11 jaar op en rond het water spellen en activiteiten, met als thuisbasis het wachtschip (drijvend clubhuis) de M.S. Bornrif. De scouts van 11 tot 18 jaar beleefden vervolgens eveneens een week vol uitdaging en avontuur. Zaterdag 4 september gaat het nieuwe seizoen van start met een kano-activiteit. Nieuwe leden dan wel begeleiders zijn welkom. Meer informatie: info@scoutingjwf.nl


Schoonhovens Vrouwenkoor 

schoonhoven • Het Schoonhovens Vrouwenkoor start dinsdag 7 september weer met de repetities. Iedere dinsdag repeteren de leden in het sfeervolle Artotheater, dit volgens de richtlijnen van het RIVM. Het repertoire bestaat uit licht klassieke en populaire melodieën. Nieuwe leden zijn welkom. De repetitie is van 13.30 tot 15.30 uur. 


Kerk open 

lekkerkerk • De Grote of Johanneskerk opent op zaterdag 4 september haar deuren tijdens de braderie in Lekkerkerk. Het rijksmonument is van 10.00 tot 12.30 uur geopend. Bezoekers van de braderie kunnen een bezoekje brengen aan de kerk voor een bezichtiging of een moment van rust of bezinning. Tijdens de openstelling is ook muziek te horen; Richard den Ouden bespeelt het orgel en de vleugel. 


Bewegen voor senioren

krimpen a/d ijssel • Team Sportservice, Welzijn Krimpenerwaard, Jordens Fysio Medisch Centrum en GoldenSports bieden ouderen vanaf 7 september de mogelijkheid om gezamenlijk buiten te bewegen onder begeleiding van een ervaren trainer. Ook wie niet eerder aan sport deed, kan meedoen. De gevarieerde training door Miranda Troost is iedere dinsdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur op het plein voor sporthal De Walvis, Groenland 37 te Krimpen a/d Lek. Deelname de eerste maand (september) is gratis, daarna kost het 2,50 euro per les, inclusief koffie/thee na afloop. Aanmelden niet nodig, voor meer informatie: Jordens Fysio Medisch Centrum: 0180-398929.


Verkoping voor Stichting Adullam

bergambacht • Aan de Zuidbroek 121 in Bergambacht wordt op 9 (van 19.30 tot 21.00 uur) en 10 september (van 10.00 tot 12.00 uur) een verkoping van tweedehands kleding ten bate van Stichting Adullam gehouden. Tevens is er een mogelijkheid om kaarten, boeken en etenswaren te kopen.


Nazomerloop

schoonhoven • Alle lichten staan op groen voor de Nazomerloop, die atletiekvereniging Avantri uit Schoonhoven op zondag 5 september organiseert. De vijf en tien kilometer starten in groepjes van drie lopers tegelijkertijd, waarmee de anderhalve meter afstand houden wordt gerespecteerd. De jeugd, die 1.500 meter aflegt, start wel groepsgewijs. De limiet is 100 lopers per afstand. Er is nog ruimte, maar alleen voorinschrijven is mogelijk. Voor meer informatie: www.avantri.nl.