• Het gezelschap met Ad de Laet als middelpunt.
• Het gezelschap met Ad de Laet als middelpunt. Foto: Dirk Molenaar

1.000 kilometer zwemmen voor KiKa

schoonhoven • Drie seizoenen lang dagelijks baantjes trekken voor KiKa,’ Stichting Kinderen Kankervrij. Zondagmiddag even na 12.30 uur zwom de 79-jarige Ad de Laet in zwembad ’t Wilgerak de allerlaatste meters. Onder luid applaus en aanmoediging van belangstellenden en familieleden is een prestatie van formaat geleverd.

Het vooraf gestelde doel door Ad was: ‘voordat ik tachtig ben duizend kilometer zwemmen voor het goede doel’. En dit moment werd zondagmiddag bereikt. Enkele familieleden zwommen ondanks de weinig aantrekkelijke omstandigheden de laatste baantjes mee. 


De krasse Ad heeft de afgelopen jaren duidelijk weerstand opgebouwd. Onverschrokken en zonder een merkbare rilling, zowel in als buiten het water, voltooide hij zijn huzarenstukje.

Uit handen van zijn vrouw Ans kreeg hij een dikke pakkerd en een mooie bos bloemen. Opluchting bij beiden, omdat de krachtproef is volbracht. Zeker omdat de sportieve zwemmer door gezondheidsredenen niet altijd de baantjes kon trekken. 


Belangrijk voor nu is een fantastisch eindbedrag van ruim 5.000 euro voor KiKa. De komende weken blijft de mogelijkheid om het bedrag verder aan te vullen. Wie ook nog wil doneren: www.doneeractie.nl (ad-zwemt-voor-kika/-55440)


Dirk Molenaar