Rommelmarkt Willige Langerak

willige langerak • Op zaterdag 4 september, van 10.00-14.00 uur, vindt de jaarlijkse rommelmarkt van Willige Langerak plaats. In verband met de coronamaatregelen wordt deze gehouden op het Dikaterrein, Buiten de Veerpoort 3 in Schoonhoven. In verband met de maatregelen is er geen Rad van Avontuur en geen terras. Wel is er koffie-to-go. 


Collecte KWF Kankerbestrijding

lekkerkerk • Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding -5 tot en met 11 september- wordt er in Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek weer huis-aan-huis gecollecteerd. Er kan op twee manieren worden gedoneerd: contant of met de telefoon, door een QR-code te scannen. Die staat op de collectebus afgebeeld.

Ook gaan collectanten geld ophalen via WhatsApp. Via een appje met een donatielink nodigen zij hun contacten uit om te geven voor kankeronderzoek.
Beide collecteteams zijn blij dat er dit jaar weer gecollecteerd kan worden. Door de coronacrisis was de landelijke opbrengst vorig jaar ongeveer een derde lager dan normaal: 4,2 miljoen in plaats van 5,8 miljoen. Wie een handje wil meehelpen: de collecteteams in Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek zijn dringend op zoek naar collectanten. Aanmelden kan via: www.kwf.nl.


Spreekuur ombudsman 

krimpen a/d ijssel • De gemeentelijke ombudsman én kinderombudsman houden vanaf oktober weer spreekuur in Krimpen aan den IJssel.
Inwoners die problemen hebben met de gemeente (of met IJSSELgemeenten) waarvoor geen oplossing komt, kunnen gratis terecht bij de ombudsman. De spreekuren in Krimpen zijn dit jaar op donderdag 21 oktober, donderdag 18 november en donderdag 16 december, steeds tussen 10.30 en 11.30 uur in Ontmoetingscentrum De Tuyter. Een afspraak maken kan via 010-4111600. De gemeentelijke kinderombudsman is ook bereikbaar via 0800-2345111 of via Whatsapp (06-58073580). Een klacht indienen kan tijdens het spreekuur maar ook online op de website.