Haastrechtse Kring gaat weer van start

haastrecht • De Haastrechtse Kring start de activiteiten weer op. Op zondag 19 september is de donateursmiddag met een lezing over Artemisia Gentileschi (1593-1656) door Wendy Fossen in het Witte Hof. Aanvang 14.00 uur, toegang: 20 euro (donateurs 5 euro). Tijdig aanmelden wordt aanbevolen.
Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de cursus Kunstgeschiedenis; de inschrijving hiervoor sluit op 30 augustus. De lessen zijn in oktober en november op maandagmiddag, in ’t Raedthuys in Haastrecht. Deelname kost 140 euro.
De Haastrechtse Kring hoopt belangstellenden bovendien te zien op de expositie KunstLokaal op 11 en 12 september in ’t Raedthuys van Haastrecht.

q www.haastrechtsekring.nl


10e 'Swingend het najaar in'

schoonhoven • Na een jaar ‘Swing op de plaats’ vindt zaterdag 11 september dan toch de tiende editie plaats van het jaarlijks terugkerende concert 'Swingend het najaar in'. Tijdens dit concert wil organist Jaap den Besten het fraaie BAG-orgel in De Hoeksteen 'op een bijzondere en vooral verrassende manier' tot klinken brengen. Op het programma staan zowel vrije als liedgebonden werken in verschillende muziekstijlen, zoals jazz, blues en pop. De locatie van het concert is De Hoeksteen, Albert Schweitzerlaan 2 te Schoonhoven. Aanvang 20.00 uur en de toegang is vrij.


Klaverjassen

bergambacht • Klaverjasclub De Waard start maandag 6 september om 19.30 uur weer met de speelavonden in De Waard te Bergambacht. Iedereen die ingeënt is of een negatieve test heeft uitgevoerd is welkom.