Grote Kruising eerder klaar dan gepland

krimpen a/d ijssel • De werkzaamheden aan de Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel gaan weer een volgende fase in. Vanaf 25 september gaat de zuidzijde van de kruising op de schop. Goed nieuws: het werk wordt wellicht enkele maanden eerder opgeleverd.

De aannemer begint komende maand met het vernieuwen van de fundering aan de zijde van de Industrieweg. Ook wordt er gewerkt aan de C.G. Roosweg tussen het Koningin Wilhelminaplein en de Industrieweg. Daar komt een onderheid busperron. 

De laatste twee deelfases van fase 6 voert de aannemer tegelijk uit. Hiermee wordt de periode van de werkzaamheden aan de Grote Kruising korter. Als alles volgens planning verloopt, is de verwachting dat fase 6 eind augustus 2022 klaar is. 


Eerder klaar
Wethouder Anthon Timm: “Sinds april werkt de aannemer aan de noordelijke zijde van de Grote Kruising. De werkzaamheden verlopen soepel, waarbij de aannemer in de bouwvak heeft doorgewerkt. Door het werken aan de kruising hebben we nieuwe inzichten gekregen. Die hebben we verwerkt in een beter plan voor de uitvoering voor de deelfases 2 en 3 van fase 6. Hiermee korten we de duur van het project in. We denken nu dat we eerder klaar kunnen zijn. In plaats van december 2022  streven we ernaar dat de Grote Kruising eind augustus 2022 weer helemaal open is.”

Op vrijdag 24 september wordt de verkeerssituatie aangepast aan de nieuwe situatie. Hierbij blijft de kruising open. Verkeersregelaars begeleiden tijdens deze aanpassing het verkeer. 

De Grote Kruising en de wegen daaromheen blijven op dezelfde manieren bereikbaar en de huidige omleidingsroutes blijven gelden. Alleen bij de Industrieweg wijzigt de situatie voor het verkeer in de richting van de Stormpolder. 


In april ging fase 6 van project de Grote Kruising van start. In deze fase gaat de Grote Kruising zelf helemaal op de schop. De huidige, verzakte fundering van de kruising wordt vervangen door een moderne fundering die voldoet aan de huidige eisen.