• Jeffry en Liesbeth Ernst met de nieuwe eigenaar Mark Woudwijk.
• Jeffry en Liesbeth Ernst met de nieuwe eigenaar Mark Woudwijk. Foto: Peter Verheijen

Nieuwe eigenaar HUBO

Woudwijk begint aan een nieuwe uitdaging, voor het echtpaar Ernst is het tijd voor iets anders. Voor de klanten van HUBO Bergambacht, gevestigd aan de Transportstraat, zal er niet zoveel veranderen. De bouwmarkt blijft zijn bekende service bieden. Het brede assortiment aan doe-het-zelf artikelen verandert niet en met de aanwezige vakkennis aan boord is deskundige hulp gewaarborgd. Nieuw is de rentree van Decorette in Bergambacht. Deze woninginrichtingzaak, die van de totale 2.500 vierkante meter vloeroppervlakte er 300 inneemt, is een kwalitatieve aanvulling op het gebied van vloeren, gordijnen, raamdecoratie, zonwering en behang. 

“Liesbeth en Jeffry hebben de afgelopen 15 jaar de focus op maatwerk gelegd en dat bouw ik verder uit”, vertelt Mark Woudwijk uit Haastrecht, die in het bedrijfsleven zijn sporen verdiende. “Ik wil van HUBO Bergambacht een servicebouwmarkt maken, waar de klanten het juiste advies en uiteraard de beste service krijgen. Voor alle maatwerkproducten worden de exacte maten thuis bij de klanten gemeten en als extra dienst kunnen wij de geleverde maatwerkproducten monteren.”

Liesbeth en Jeffry Ernst, die Mark Woudwijk ontmoetten op een bijeenkomst in het hoofdkantoor van HUBO in Hoevelaken, zijn blij een enthousiaste opvolger in huis te hebben gehaald. “Het is mooi, dat ons werk wordt voortgezet,” zegt Jeffry, die ontelbare klanten van advies voorzag. Liesbeth is het roerend met haar man eens. “We hadden meteen een klik met Mark. Na een aantal kort gesprekken werden we het al snel eens over de overname. Het is fijn dat lopende afspraken geldig blijven.”

De bouwmarkt in Bergambacht voldoet aan de eisen van Mark Woudwijk. "Ik ben gewend om met mensen te werken,” vervolgt Woudwijk. "De huidige medewerkers blijven en er komen twee personeelsleden voor de Decorette bij. Het enorme assortiment aan doe-het-zelf producten is uitnodigend, maar ook voor een ontbrekend schroefje kan een klusser bij ons terecht. We hebben alles op voorraad. De bereikbaarheid voor onze klanten uit de Krimpenerwaard en de parkeervoorzieningen zijn in orde. We werken graag met bedrijven en zzp'ers, die spullen bij mensen monteren. Daarvoor hebben we een netwerk, maar vaklieden kunnen zich altijd aanmelden. De bouwmarkt is zes dagen per week open, van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Voor maatwerk op afspraak openen we ook 's avonds de deuren.” In september en oktober is een interne verbouwing gepland, waar de klanten geen last van zullen hebben. Doordat het assortiment kleine wijzigingen ondergaat is er op de eerste verdieping een koopjeshoek, waar artikelen met fikse kortingen -oplopend tot 70%- de deur uitgaan. "Eind oktober staat hier een spiksplinternieuwe zaak,” besluit Mark Woudwijk.

q www.hubo.nl/bergambacht