Themater: debatavond voor ouderen

capelle/krimpen • Themater houdt op woensdagavond 22 september, samen met zes verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg (VVT), een debatavond die gewijd is aan het thema ouder zijn en ouder worden. De bijeenkomst is in het Isala Theater in Capelle a/d IJssel. 

De zes VVT-organisaties (De Zellingen, De Vijverhof, Aafje, Cedrah, Humanitas en Lelie zorggroep), actief in Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel, hebben in 2020 een gezamenlijke regiovisie voor de ouderenzorg vastgesteld en gepresenteerd aan ketenpartners zoals de gemeenten, huisartsen en onderwijsinstellingen. De kernboodschap is: ‘Als wij voldoende willen zijn voorbereid op de ouderenzorg van morgen, dan moeten we vandaag of uiterlijk morgen beginnen’. 

De bijeenkomst start om 19.30 uur. Inleidster is Jolanda Lindenberg, senior-onderzoeker aan de Leyden Academy on Vitality and Ageing. Er vindt ook een paneldebat plaats, waarbij drie thema’s centraal staan: wonen en ouderenzorg, sociale verbanden en netwerken en technologie. Presentator is Frénk van der Linden. Zes panelleden en de inleidster geven een toelichting en gaan dieper in op de thema’s en vragen van inwoners. 

Er mogen volgens de huidige coronamaatregelen maximaal 100 bezoekers in het Isala Theater aanwezig zijn. Aanmelden is verplicht en kan via themater.org. De avond kan ook digitaal worden gevolgd. Graag bij inschrijven aangeven wat de voorkeur is: fysiek aanwezig zijn of de avond digitaal volgen. Als er meer animo is dan de beschikbare plaatsen, dan wordt er onder de inschrijvingen geloot. Daarnaast dienen belangstellenden bij aanmelding de woonplaats te vermelden.