• Kim van der Heide is klaar voor de opening van haar kinderdagverblijf.
• Kim van der Heide is klaar voor de opening van haar kinderdagverblijf. Foto: Jan Timmer

Nieuw kinderdagverblijf: Het Begin

krimpen aan den ijssel • Een nieuw, fris en uitnodigend kinderdagverblijf: dat is KDV Het Begin. Morgen, op 1 september, opent de locatie aan de Lage Vijver 1 in Krimpen aan den IJssel voor het eerst haar deuren.

Kim van der Heide is de initiatiefnemer en eigenaar van Het Begin. Ze heeft al flink wat ervaring in de kinderopvang en vond de tijd rijp om voor zichzelf te beginnen. “Op een gegeven moment groei je daar naartoe”, vertelt ze. “Je wilt je eigen ideeën in de praktijk brengen, hè."


Topplek

Een goede locatie helpt daarbij. "Uiteindelijk werd dat de plek waar we straks opengaan, tussen de Vijverflats. De ruimten voldoen precies aan wat ik wil. Er zijn twee centrale ruimten, een mooie speel- en voorleeshal, ruimte voor het team, vier slaapkamertjes en een twee verschoonruimtes. En wat ook prettig is: we hebben een mooie buitenspeelplaats, die vanuit beide groepen direct bereikbaar is. Kortom: een topplek voor Het Begin.”


Sleutels

Kim van der Heide kreeg in februari de sleutels van het pand en ging daarna samen met haar vriend en andere ‘helpende handen’ hard aan het werk om er een baby- en peuterpaleisje van te maken. 


“Werkelijk elk hoekje is geverfd”, glimlacht ze. “Daarnaast hebben we een nieuwe vloer gelegd en een compleet nieuwe inrichting aangeschaft."


Werven

In de tussentijd begon ze ook met werven en heeft ze twee medewerksters aangenomen. 


"Fijn is dat we al verschillende aanmeldingen van baby’s en peuters binnen hebben. Nu de zomervakantie voorbij is, verwacht ik dat zich nog meer mensen gaan aanmelden. Dat kan via onze website of telefonisch via 0180-785556.”


Groepen

KDV Het Begin biedt opvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en bestaat uit twee 'verticale groepen' van maximaal 14 kinderen per groep. “We zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 7.00 tot 18.30 uur."


De verwachting is dat er veel animo zal zijn voor Het Begin en de kindvriendelijke, sociaal veilige en stimulerende wijze waarop Kim en haar collega’s te werk gaan. 

“Bij veel kinderdagverblijven bestaat een wachtlijst”, weet Kim van der Heide. “Soms zelfs langer dan een jaar. Bij ‘Het Begin’ kun je al snel terecht. Voor veel ouders zal dat een uitkomst zijn.”

www.kinderdagverblijfhetbegin.nl

Jan Timmer