Afbeelding
Foto:

‘Ongewenste’ reclamewal

krimpen a/d lek • ChristenUnie Krimpenerwaard vraagt bij het college van B&W aandacht voor een ‘ongewenste’ reclamewal aan de Breekade 37 in Krimpen aan de Lek.

CU-Raadslid Cor Slob vindt dat de entree van Krimpen aan de Lek wordt ontsierd door de ‘overdadige hoeveelheid' reclameborden ter plaatse. “De eigenaar zegt dat hij voor deze grote hoeveelheid reclame een vergunning heeft, maar de situatie is volgens ons in strijd met de nota ruimtelijke kwaliteit. Hierin staat dat alleen reclame voor diensten of producten die in het pand of op het perceel worden aangeboden is toegestaan. De reclame biedt verkeersdeelnemers bovendien hinder.”
Slob wil van het college van B&W weten of ze het met hem eens zijn en welke mogelijkheden er zijn er om de borden (te laten) verwijderen. Hij heeft hiertoe schriftelijke vragen gesteld.


VGBK op Familiebraderie

bergambacht • Gemeente Belang Krimpenerwaard staat zaterdag 28 augustus met een kraam op de Familiebraderie in Bergambacht. De lokale partij wil graag van bezoekers weten wat ze belangrijk vinden in hun woonomgeving en jongeren eventueel interesseren om actief te worden in de politiek.


Repaircafé

krimpen a/d ijssel • Repaircafé Krimpen aan den IJssel kan weer starten. Vrijwilligers zitten klaar om defecte spullen te repareren.
Bezoekers wordt aangeraden bijtijds te komen, want er mogen maximaal 20 mensen tegelijk binnen zijn. De eerste bijeenkomst aan de Vijverhoek is op woensdag 1 september, van 13.00 tot 16.00 uur.