Kinderbraderie terug van weggeweest

schoonhoven • Op de laatste donderdag van de zomervakantie is de Schoonhovense binnenstad volgens traditie het domein van de kinderen. De jongste bewoners van de hele regio laten hun ondernemerskwaliteit zien - onder begeleiding van een ouder/verzorger – tijdens de Kinderbraderie. Het evenement vindt plaats op donderdag 26 augustus tussen 09.00 en 12.00 uur. Deelname is gratis.

Wat ooit begon als een initiatief van de Schoonhovense scholen om geld in te zamelen voor minder bedeelde kinderen, is ruim vijftig jaar later uitgegroeid tot dé vrijmarkt voor kinderen uit de hele regio. De kinderbraderie wordt georganiseerd door BIZ Centrum Schoonhoven en Schoonhoven Partners. 

Om er voor iedereen een leuke dag van te maken, zijn er een paar spelregels. Ook moet dit jaar rekening worden gehouden met maatregelen om de verspreiding van covid-19 te voorkomen. 

Zitplaatsen zijn deze editie toegestaan in de Lopikerstraat, langs de Haven en de Kerkstraat. In verband met de veiligheid moet de waterkant aan de Haven worden vrijgehouden. De Dam en de Stenenbrug mogen dit keer niet als verkoopplaats worden gebruikt.

Op de woensdagmiddag voorafgaand aan de kinderbraderie kunnen verkopers een plaats aftekenen met krijt. De ingang van een winkel of huis dient vrij te blijven. Op donderdag mogen verkopers vanaf 8.00 plaatsnemen. De kinderbraderie begint officieel om 9.00 uur en duurt tot uiterlijk 12.30 uur. Na afloop dienen de verkoopplekken opgeruimd en schoon te worden achtergelaten. Dit moet voor 13.00 uur gebeurd zijn. 

Op de dag van de braderie helpen vrijwilligers de verkopers zonodig aan een goede plek en begeleiden zij bezoekers in de juiste looproute. 


Startcursus hardlopen AV-MTK

krimpen a/d ijssel • Hardloopvereniging AV-MTK start in tweede week van september met een hardloopcursus voor beginners. In dertien weken wordt getraind om 5 kilometer te kunnen lopen. De trainingen zijn twee keer per week op dinsdag en donderdag om 19.00 uur. Na 13 weken organiseert de vereniging een buddyloop. Daarna is het mogelijk om door te trainen. Meerdere gediplomeerde trainers zullen de cursus begeleiden. Naast een schema ontvangen deelnemers een veiligheidshesje en een lidmaatschap van een jaar bij AV-MTK. Inschrijfgeld bedraagt eenmalig 75 euro. Inschrijven via de site van AV-MTK: www.av-mtk.nl


Stadswandeling door Schoonhoven 

schoonhoven • Na bijna twee jaar worden er weer stadswandelingen gehouden door Schoonhoven.
Deelnemers komen meer te weten over Schoonhoven als de Zilverstad van Nederland, maar Schoonhoven is natuurlijk veel meer dan dat. Het is een stad met een rijke historie. De stadswandelingen zijn voor groepen en individuele bezoekers (en stadsbewoners die meer van Schoonhoven willen weten natuurlijk). Zaterdag 28 augustus is de eerste stadswandeling na corona. Aanvang 14.30 uur; het startpunt van de wandeling is bij de Veerpoort. De kosten van deelname zijn 3 euro, reserveren is verplicht: stadswandelingschoonhoven@hotmail.nl