• Volop vermaak tijdens de Familiebraderie.
• Volop vermaak tijdens de Familiebraderie. Archieffoto: Geurt Mouthaan

‘Lightversie-plus' Familiebraderie

bergambacht • De Hoofdstraat in Bergambacht is zaterdag 28 augustus het decor van de jaarlijkse Familiebraderie. Vanwege de coronamaatregelen iets soberder van opzet dan normaal, maar wel weer uitgebreider dan de ‘lightversie’ van afgelopen jaar.

Grea van Vliet namens de organisatie: “Gegeven de omstandigheden is de lightversie, met ‘alleen’ de deelname van de Winkelhof-winkeliers, afgelopen jaar goed bevallen. Nu zijn daarnaast ook weer een aantal verenigingen en organisaties vertegenwoordigd. Niet zoveel als tijdens een reguliere Familiebraderie, maar het begin is er weer.”


Looproutes

De organisatie doet er alles aan om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen. Bij de toegangswegen naar de Hoofdstraat staan vrijwilligers klaar om de bezoekersstroom te reguleren.

Grea: “De kramen staan in tweetallen haaks op de winkels, met daar tussendoor looproutes. We doen er alles aan om de 1,5 meter afstand te waarborgen.”

Behalve dat de winkeliers flink uitpakken om het de bezoekers naar de zin te maken, kijken ook de overige deelnemers uit naar het evenement.

“VV Bergambacht tuigt een terras op, net als vrijwilligers van de gereformeerde gemeente in Berkenwoude. Een derde terras is te vinden bij eetcafé ’t Centrum. BZC bakt hamburgers, muziekvereniging Excelsior komt spelen en ook gospelkoor Believe is present. Daarnaast zijn er onder andere kramen van zorgcentrum Slothoven, politieke partijen, natuurorganisaties, Vrouwen van Nu en enkele goede doelen”, aldus Grea. 


Ze heeft er zin in: “Fijn dat er weer wat mogelijk is en dat we deze ‘lightversie-plus’ hebben kunnen optuigen. Ook een compliment voor de gemeente, want zij hebben ons zoveel mogelijk bijgestaan om dit mooie evenement weer mogelijk te maken.”


De Familiebraderie in het centrum van Bergambacht -86 (!) kramen- is zaterdag 28 augustus te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur.