Open zwem- en judodag

krimpen a/d ijssel • My HealthClub organiseert op zaterdag 28 augustus, in samenwerking met JudoClub Krimpenerwaard, een open dag voor kinderen die geïnteresseerd zijn in zwemles en/of judo. 

Vanaf 12.00 uur kunnen kinderen van 4 tot en met 10 jaar kennismaken met de judosport. Ook is er vanaf 13.00 uur voor kinderen die hun zwemdiploma willen halen de mogelijkheid om een duik te nemen in het zwembad. Dit uiteraard onder toezicht van gediplomeerde judoleraren en zweminstructeurs. 

Spelvorm
Tijdens de judolessen wordt gedurende 30 minuten in spelvorm aandacht besteed aan een aantal basisbeginselen van het judo.

Bij het zwemmen wordt een eerste start gemaakt met het ‘watervrij' maken van de kinderen en worden de ouders geïnformeerd over het eventuele verdere zwemtraject. 

Aanmelden voor de open dag kan via www.myhealthclub.nl/open-dag

Voordeel
Voor het zwemmen dienen de deelnemers zelf badkleding en een handdoek mee te nemen; voor het judo liggen de judopakjes klaar. Judo zorgt voor meer rompstijfheid, waar kinderen ook tijdens de zwemlessen voordeel van hebben.

Verder draagt judo bij aan meer zelfvertrouwen, de sociale omgang, doorzettingsvermogen, zelfstandigheid, discipline en fysieke en mentale weerbaarheid.

Ouders
Ouders zijn welkom in het restaurant en kunnen van hieruit via tv-schermen hun kinderen volgen in zowel het zwembad als de dojo.