Tappunt voor drinkwater

krimpen a/d ijssel • Oasen heeft in Krimpen aan den IJssel een tappunt voor drinkwater geplaatst. Die staat ter hoogte van het Koningin Wilhelminaplein, kort na de op-/afrit voor fietsers op de Algerabrug. De tappunten van Oasen zijn speciaal ingericht voor het vullen van bidons en flessen met kraanwater. Kraanwater is een duurzaam alternatief voor flessenwater. Het Nederlandse kraanwater behoort tot het beste ter wereld en dat geldt ook voor het drinkwaterpunt van Oasen.


Beschonken Russische chauffeur lapt rijverbod aan zijn laars

berkenwoude • Een Russische vrachtwagenchauffeur is zaterdag in de Krimpenerwaard twee keer aangehouden voor rijden onder invloed. Ook lapte hij een opgelegd rijverbod aan zijn laars. Zaterdagochtend kwam er een melding binnen dat er een vrachtwagencombinatie over de N210 tussen Schoonhoven en Bergambacht slingerde. Agenten zetten de combinatie aan de kant. Een blaastest wees uit dat de 34-jarige bestuurder uit Rusland te diep in het glaasje had gekeken. Hij blies 1155 ug/l, ruim vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol. Hij kreeg een rijverbod opgelegd, maar daar trok de drankrijder zich weinig van aan, want ’s middag zagen agenten hem weer rijden op de provinciale weg bij Berkenwoude. Hij werd opnieuw aangehouden. Zijn vrachtwagen met aanhanger werd in beslag genomen. Deze kon maandag weer worden opgehaald na het betalen van een boete.


Verdachte van bedreiging met mes in Gouda aangehouden in Schoonhoven

gouda/schoonhoven • Een verdachte die zich mogelijk schuldig heeft gemaakt aan bedreiging met een mes in Gouda is zaterdagavond aangehouden in Schoonhoven. Dat meldt de politie. De aanhouding van de 42-jarige verdachte, die zich verzette, vond rond 20:15 uur plaats in de Kortlandstraat. In de auto van de verdachte werd een groot mes aangetroffen. De recherche neemt de zaak verder in onderzoek.