Eelke Oomkens wordt nieuwe Haaften trainer

haaften • Derdeklasser Haaften heeft de opvolger voor de straks vertrekkende hoofdtrainer Bart Fransen al in huis. Eelke Oomkens is met ingang van volgend seizoen aangesteld als diens opvolger.

De 35 jarige Eelke Oomkens was vroeger als voetballer zowel keeper als veldspeler in Haaften en is inmiddels in het bezit van het trainersdiploma UEFA-B. Oomkens is in de begeleiding al jarenlang bij voetbalclub Haaften betrokken. Eerst als jeugdtrainer en de laatste vier seizoenen als assistent-trainer bij de hoofdploeg van de senioren. Het bestuur van Haaften heeft dus al veel ervaring met hem: “We kennen hem als een zeer enthousiast, gedreven en ambitieus persoon, die klaar is om de volgende stap te zetten in z’n trainersloopbaan.” Zelf is Eelke Oomkens ook enthousiast: “Ik ben de club erg dankbaar voor het vertrouwen en de kans die ze mij geven. Ik kijk er enorm naar uit om hoofdtrainer te zijn van Haaften. Het fundament is gelegd door vorige trainers en mijn doelstelling is om dit fundament verder uit te bouwen.” Momenteel staat Haaften in de competitie in de kopgroep van de derde klasse D op de derde plaats.


Trainer Ruwin Verwoert blijft bij MVV’58

METEREN • Hoofdtrainer Ruwin Verwoert uit Eindhoven blijft bij derdeklasser MVV’58. Medio 2022 zal hij aan zijn tweede seizoen in Meteren beginnen. Dat besluit is door het bestuur genomen na een positief gesprek tussen de trainer en de TC-leden Robin Berendsen en Gerard Ridderhof. De formele ondertekening zal in januari plaatsvinden. Verwoert heeft al een aardige loopbaan achter de rug. Eerst als speler bij Kesteren, Candia’66 in Rhenen, DFS in Opheusden, TEC Tiel en Rheden en daarna als jeugdtrainer bij Tricht, DTS’35 in Ede, TEC en RKTVC in Tiel en als hoofdtrainer bij BZS in Beusichem, RKTVC, en Aquila in Dreumel. In de afgelopen zomer begon hij bij MVV’58. Momenteel staat MVV’58 in de competitie in de derde klasse D met acht punten uit acht duels op de twaalfde plaats.


Piet de Kruif trainer bij Roda Boys

OPHEMERT • Piet de Kruif wordt in de zomer van komend jaar de nieuwe hoofdtrainer van Roda Boys. De 52 jarige inwoner van Ophemert wordt dan in Aalst de opvolger van ex-prof Jan van Grinsven bij de huidige koploper in de tweede klasse. Momenteel is Piet de Kruif voor het vierde seizoen hoofdtrainer bij eersteklasser GRC14 in Giessen. Voordien maakte hij als trainersduo samen met zijn beroemde plaatsgenoot en buurman Hans Kraaij Jr. vooral furore bij zondagclub FC Lienden en nog even bij SVZW in Wierden. Daarna was hij hoofdtrainer bij de sterke zondagclubs JVC Cuijk en (met wat minder succes) Germania in Groesbeek voordat hij als oefenmeester terugkeerde in het Rivierengebied. Nu heeft het ambitieuze Roda Boys in Aalst in de Bommelerwaard hem dus aangetrokken.