asperen • Vierdeklasser Asperen versloeg zaterdag op het eigen kunstgras derdeklasser Haaften. Na een 4-1 ruststand zegevierde Asperen in een oefenduel nipt met 5-4.

Na twaalf minuten gaf Gerard Breider de thuisclub uit een penalty met 1-0 de leiding. Halfweg de eerste helft verdubbelde Tareq Ibrahim de Asperense voorsprong tot 2-0. Meteen hierna bracht Danny Verwolf met de eerste van zijn drie goals op deze middag de Haaftense achterstand tot 2-1 terug. Met zijn tweede doelpunt herstelde Gerard Breider de marge van twee goals voor Asperen na ruim een half uur: 3-1. Lucas van Dortmont zorgde kort voor rust voor de duidelijke 4-1 pauzestand. Na een zwak gespeelde eerste helft deed Haaften het na de thee beter. Danny Verwolf maakte er al zes minuten na rust 4-2 van. Uit een tweede penalty, ditmaal middels zijn tweede treffer benut door Tareq Ibrahim, liep Asperen niettemin zes minuten later al weer tot 5-2 uit. Tijdens de slotfase werd het evenwel toch nog spannend omdat Haaften tien minuten voor tijd twee keer binnen amper één minuut scoorde. Eerst zorgde Danny Verwolf met zijn derde doelpunt voor 5-3 en meteen daarna maakte David Ruane er 5-4 van. Bij die 5-4 score bleef het zaterdag echter.

Voorlopig geen voetbal

Voorlopig was dit de laatste oefenwedstrijd. De amateurvoetbalcompetitie zal eind januari/begin februari nog niet hervat kunnen worden. Dit als gevolg van de zaterdagavond afgekondigde lockdown, die groepstrainingen en oefenwedstrijden in elk geval tot en met 14 januari onmogelijk maakt.

"Voor volwassenen vanaf achttien jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal twee personen op 1,5 meter afstand. Kinderen en jongeren tot en met zeventien jaar kunnen buiten sporten en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club", is te lezen op Rijksoverheid.nl.

Door de verzwaarde maatregelen -vanwege de snel oprukkende Omnikron-variant van het coronavirus- kan het uitspelen van de amateurvoetbalcompetitie andermaal onder druk komen te staan. Veel zal afhangen van het feit of na 14 januari versoepelingen mogelijk zijn.