Dick Wammes verlaat Beesd

beesd • Hoofdtrainer Dick Wammes heeft deze week besloten om voetbalclub Beesd medio 2002 te gaan verlaten. Hij is dan vijf jaar trainer in Beesd geweest. Dick Wammes licht in een gezamenlijk persbericht samen met de club zijn besluit toe: “De spelersgroep mag een trainer verwachten die hen verder ontwikkelt. Mijn baan als bouwbegeleider in combinatie met de voetbalclub Beesd en privé vergt veel; misschien wel te veel op dit moment. De twijfel of ik die ontwikkeling wel voor de volle honderd procent aan het team kan geven heeft mij doen besluiten om aan het eind van dit seizoen bij Beesd te gaan stoppen.”

Het onderlinge vertrouwen tussen club en trainer is groot. Dat beaamt Beesd-voorzitter Max Kroeze: “In al die jaren was er een mooie samenwerking in een lastige periode met o.a. Corona-maatregelen, die het ook extra ingewikkeld maakten om de selectie door te ontwikkelen en de samenhang te bewaren. Opzienbarende prestaties in deze periode waren een compleet nieuw jeugdig team neerzetten en niet degraderen uit de vierde klasse in het zondagvoetbal. Verder hebben we met elkaar de omslag moeten maken van zondag- naar zaterdagvoetbal. Dick Wammes heeft mede ervoor gezorgd dat dit soepel is verlopen.”

Dick Wammes kijkt met veel plezier en voldoening terug op de afgelopen vier en een half jaar en hoopt met Beesd competitief voetballend deze mooie periode goed te gaan afsluiten. Vierdeklasser Beesd staat voor de uitdaging om een nieuwe hoofdtrainer binnen te halen met dezelfde ambities als Dick Wammes en hopelijk voor de club weer voor een langere tijd.


Ruben Nederveen wint in Hoornaar

hoornaar • In de A-klasse van de Jan van Arckel-wintercompetitie voor cyclocrossers en mountainbikers moest Wim de Bruin zaterdag in Hoornaar zijn meerdere erkennen in dorpsgenoot Ruben Nederveen. De Bruin behield wel de leiding in het algemeen klassement.

Rondom natuurbad De Donk was een afwisselend en zwaar parcours uitgezet, met veel draaien en keren. Het aantal deelnemers bleef met 262 iets achter op het gemiddelde van 319 over de vier vorige wedstrijden. De volgende wedstrijd op 8 januari in Groot-Ammers zal vanwege de lockdown vrijwel zeker niet kunnen doorgaan.

In de A-klasse bleef het tot en met de laatste ronde spannend. Ruben Nederveen en klassementsleider Wim de Bruin wisselden aan kop regelmatig van positie.

A-klasse: 1. Ruben Nederveen (Hardinxveld), 2. Wim de Bruin (Hardinxveld), 3. Mika Bouman (Rijswijk), 4. Carlo v.d. Berg (Maasland), 5. Jens v.d. Dool (Hoogblokland).
Klassement: 1. Wim de Bruin, 2. Ruben Nederveen, 3. Jesse Bikker.
Mees Pullen ging in de B-klasse als een hazewind over het parcours en gaf de concurrentie gaan kans. In de B-klasse Masters maakten de koplopers Ron Timmer, Bert Pesselse en Rien van der Dussen er een mooie strijd van. Van der Dussen versterkte zijn leidende positie met een tweede dagzege.