• Heukelum-speler Thomas van Iperen in actie.
• Heukelum-speler Thomas van Iperen in actie. Foto: Rick den Besten

oud-alblas • In een uitwedstrijd tegen de sterke derdeklasser De Alblas leed tweedeklasser Heukelum zaterdag vlak voor tijd een 2-1 nederlaag. Daarmee werd de late Heukelumse gelijkmaker in dit oefenduel alsnog tenietgedaan.

Al heel vroeg nam De Alblas op eigen veld de leiding. Vleugelspits Jesse Steegwijk opende al na twee minuten met 1-0 de score. Heukelum werd daarna in deze wedstrijd de betere ploeg maar miste lange tijd tegen de koploper van de derde klasse serieuze mogelijkheden op de gelijkmaker. Pas bijna een kwartier voor tijd kwam Heukelum dankzij een doelpunt van Chris van Bruggen tot 1-1 langszij. Tijdens de slotfase gingen de bezoekers echter toch nog onderuit. Delano van Wiltenburg bezorgde De Alblas in de voorlaatste minuut van deze oefenmatch met 2-1 alsnog de overwinning.