Kerstdiensten St. Pieterskerk Beesd

beesd • De corona maatregelen hebben ook gevolgen voor de diensten van de protestantse gemeente van Beesd. Zoals alle jaren is ook dit jaar de kerk weer versierd met twee grote kerstbomen, heel veel groen en ruim 300 echte kaarsen die tijdens de diensten branden. Op zondag 19 december is er een kinderkerstfeest, aanvang 16:00 uur In deze dienst is de aandacht helemaal voor de jongeren van onze gemeente. Ondanks dat er geen mensen aanwezig kunnen zijn beloofd het een warm geheel te worden. 

Ook is het mogelijk om in de komende dagen een coronaproof kerstwandeling voor het hele gezin te maken. De wandeling kan op eigen initiatief worden gemaakt. Vanaf zondag 19 december tot en met vrijdag 24 december kan dagelijks tussen 14.30 uur en 19.00 uur bij de pastorie (Voorstraat 81) een routekaart van de kerstwandeling worden opgehaald. Deelnemers krijgen dan informatie over te lopen route. 

Op vrijdag 24 december zijn er twee diensten, die beginnen om 16:00 en 22:00 uur. De dienst om 16.00 uur kan bijgewoond worden door negentig gemeenteleden.


Brand in woning boven brasserie

CULEMBORG • Zondag om 11.05 uur werd er brand gemeld bij Brasserie het Kasteeltje aan de Markt in Culemborg. Bij aankomst stond de benedenverdieping en de woning erboven vol rook. Er werd opgeschaald naar grote brand. Er werden sloopwerkzaamheden verricht op het dak om verder smeulen te voorkomen.