Duidelijke zeges Heukelum en Tricht

REGIO • Diverse regioclubs speelden zaterdag een oefenwedstrijd. De tweedeklassers Heukelum en Tricht behaalden allebei een duidelijke overwinning. Heukelum won simpel een derby in Asperen en Tricht bleef in Gameren tegen GVV’63 weer een sterke derdeklasser ruim de baas.

Asperen-Heukelum 1-3

Heukelum bespaarde de twee competitieklassen lager voetballende buur Asperen nog voor een grotere thuisnederlaag dan 1-3. Tim Schwebke opende voor rust na bijna een half uur voor de bezoekers met 0-1 de score en Brennan Bieri en Sil van Putten benutten na de pauze pas in het slotkwartier slechts twee van de zaterdag talrijke Heukelumse kansen met tussendoor een Asperense tegentreffer.

GVV’63-Tricht 0-4

Tricht bleek in Gameren veel sterker dan GVV’63, toch de onbetwiste koploper in de derde klasse D. Bij Tricht scoorde Tim van Dijken driemaal. Hij benutte al vroeg een penalty (0-1) en zorgde tien minuten later ook al voor de 0-2 ruststand. Na de 0-3 van Rick de Jongh maakte Tim van Dijken in de slotfase na een mooie actie met 0-4 zijn derde doelpunt.

HSSC’61-SV Meerkerk 2-4

In Hei- en Boeicop verspeelde HSSC’61 na een 1-0 ruststand in de tweede helft zelfs een 2-0 voorsprong aan SV Meerkerk, dat via vier goals op rij nog met 2-4 won. Na de openingstreffer van Remon van Soest en het fraaie 2-0 boogschot van Jari Aantjes maakte Melvin van de Heuvel meteen 2-1 en stond HSSC’61 dus later alsnog met lege handen. Een kwartier voor tijd volgden namelijk binnen amper vijf minuten de 2-2 gelijkmaker van Dietmer Mesker en twee Meerkerkse goals van Floren Streefkerk: 2-3 en 2-4.

MVV’58-Brederodes 2-4

Door Vianense goals van Shamrock Vrutaal en Jamal Ouassif (2 keer) stond MVV’58 in Meteren bij rust met 0-3 al ruim achter. Na een benutte penalty (1-3) van Robin Jager herstelde Joey Balk uit een vrije trap met 1-4 voor Brederodes snel de marge van drie treffers. Ook uit een vrije trap zorgde Twan de Kock namens MVV’58 dankzij een mistastende keeper voor de 2-4 eindstand.

Marcel de Groot verder bij Herovina

herwijnen • Marcel de Groot zal ook volgend seizoen hoofdtrainer van Herovina zijn. Dat zijn het bestuur van de zaterdagvierdeklasser en De Groot zaterdag overeengekomen.

Marcel de Groot is momenteel aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van Herovina bezig. De intentie was dat hij Marcel Akkerman zou assisteren, maar na het afhaken van Akkerman (die alsnog voor Brederodes koos, RdB) schoof De Groot door naar de positie van hoofdtrainer.

'Tevreden'

"Beide partijen zijn tevreden over de samenwerking", laat het bestuur van Herovina weten. Na zeven gespeelde wedstrijden is Herovina momenteel de nummer elf in de klasse 4E.