Oliebollenverkoop As Astra

asperen • Muziekvereniging Asperen houdt op zaterdag 18 december weer haar jaarlijkse oliebollenverkoop. De lekkernij wordt vanaf 9:30 uur huis-aan-huis aangeboden. Een zak met 6 oliebollen kost 4,50 euro, 3 zakken zijn te koop voor 12,50 euro. 


Lichtjestocht in Spijk 

spijk • Op dinsdag 21 december lopen de kinderen van Spijk een sfeervolle lichtjestocht tussen 16.00 uur en 17.00 uur. De deelnemers zijn mooi verkleed en de route is mooi verlicht. Kinderen die niet op CBS De Hoeksteen zitten mogen ook meelopen. Zij kunnen om 16.00 uur bij de Hoeksteen een lampion ophalen en vervolgens bij de stoet aansluiten. 

De tocht eindigt op het plein bij het dorpshuis. Daar zullen de deelnemers enkele kerstliedjes zingen. De coronaregels worden in acht genomen: houd 1,5 meter afstand en blijf thuis bij klachten. 

Bij de kerstgedachte hoort ook geven en delen. Er is een collecte voor Stichting Vrolijkheid. Zij organiseren voor kinderen in asielzoekerscentra (die vaak getraumatiseerd zijn) creatieve activiteiten en vrolijke workshops.