• Dittie van Zee en Ton van Miltenburg
• Dittie van Zee en Ton van Miltenburg Foto: aangeleverd

Ton Miltenburg lijsttrekker van CDA

Algemeen

WEST BETUWE • Dittie van Zee draagt na meer dan 20 jaar het stokje over aan Ton Miltenburg uit Est en gaat actief verder als lijstduwer voor het CDA West Betuwe. 

Miltenburg is 49 jaar, getrouwd met Antoinette. Samen hebben ze drie zonen: Joeri, Niels en Stijn. Ton en Antoinette runnen een moderne melkveehouderij in Est. “Ik ben zelfvoorzienend met dank aan de zonnepanelen op de stallen”, zegt hij in een persbericht.

Ton is in Est actief bij de dorpstafel, de oranjevereniging en zit in het bestuur van het dorpshuis. “Ik houd van lekker koken, skiën en ben graag onder de mensen. Daarnaast mocht ik ook dit jaar Sinterklaas spelen in het dorp en op de basisschool in Est. Zo sta ik met mijn voeten in de klei én zet ik me in voor het lokale verenigingsleven.”

Sport en bewegen

Wekelijks fietst Ton een ronde door de mooie Betuwe, over de dijken met het zicht op het landschap en de rivieren. “Sport en toegang tot sport vind ik belangrijk, zeker nu met Corona. Een gezonde leefstijl met voldoende bewegen, naar buiten en bij voorkeur gezond en lekker lokaal eten verdienen aandacht.”

Het CDA is nu nog oppositie partij in de gemeente West Betuwe. Na de gemeenteraadsverkiezing in november 2018 leek de partij een geheide coalitie-kandidaat. De partij brak de onderhandelingen af, omdat de CDA-inbreng te weinig werd gehonoreerd. Uiteindelijk werd het thema duurzaamheid het breekpunt. 

CDA heeft een stevige stem in de raad. De fractie hamert er voortdurend op om te bouwen in alle dorpen. Ton: “Onder het motto ‘Iedereen doet mee’ gaan wij komende verkiezingen in. Met meer creativiteit, zoals mensen die zelf en samen bouwen, met diversiteit in woningen (ook tiny houses) en voorrang voor jeugd uit de eigen gemeente. Dit is belangrijk voor de leefbaarheid. Op deze manier houden we dorpen vitaal en blijven scholen en dorpshuizen bestaan. Als CDA West Betuwe zetten wij ons in voor vitale kernen met een actief verenigingsleven, goed ondernemersklimaat en ruimte voor innovatie.” 

Een gemeente die zich volgens het CDA onderscheidt door haar gemeenschappen, haar landschap én als innovatieve fruitgemeente. “In West Betuwe mist de huidige coalitie het CDA en daar gaan we verandering in brengen.”

De top van de kandidatenlijst bevat naast Ton Miltenburg de volgende namen: Ruben van den Bogaard (2, Meteren), Ad van Krieken (3, Herwijnen) en Luuc Wilschut (4, Vuren). “Dittie van Zee zal met haar ruime ervaring en wijsheid actief betrokken blijven om ons te inspireren en met raad en daad bij te staan.”