Voetbalclubs moeten het doen met oefenduels

REGIO WEST BETUWE • Voor de eerste elftallen van de regioclubs is de winterstop inmiddels vervroegd ingegaan. Vanwege de aangescherpte Corona regels zijn avondtrainingen momenteel niet toegestaan en dus is competitievoetbal op het scherp van de snede niet meer verantwoord.

Wel speelden diverse ploegen zaterdag een oefenmatch. Menige regioclub kwam zo nog in actie.

Tricht-Haaften 4-1

Tweedeklasser Tricht was op het eigen kunstgras voor rust sterker dan derdeklasser Haaften en nam binnen een kwartier een 2-0 voorsprong. Aanvoerder René van Soelen opende al vroeg de score en Joran Smit maakte er 2-0 van. Na de pauze bood Haaften veel beter tegenstand maar de verdiende Haaftense tegengoal kwam pas nadat Tricht dankzij twee treffers van Tim van Dijken tot 4-0 was uitgelopen. Met een mooi doelpunt in de kruising redde Jordy Perdon voor Haaften tijdens de slotfase de eer.

OJC Rosmalen-WNC 3-2

Eersteklasser WNC kwam in Rosmalen tegen de sterke hoofdklasser OJC door vroege goals van spits Dennis Knuiman en middenvelder Tom Wijkmans al snel met 2-0 achter. OJC liep na bijna een half uur via de jonge aanvaller Rick Wels tot 3-0 uit maar halfweg de tweede helft kwam WNC tot 3-1 terug. Uit een penalty zorgde Gideon Emanuels tien minuten voor tijd voor de eervolle 3-2 eindstand.

Ameide-Heukelum 1-4

Tweedeklasser Heukelum behaalde in Ameide tegen de plaatselijke derdeklasser een mooie 1-4 overwinning. Sil van Putten scoorde voor Heukelum tweemaal. Hij benutte na tien minuten een vrije trap en trof halfweg de tweede helft doel met een diagonale schuiver. René van Middelkoop kopte Ameide nog naar 1-2 maar in de laatste paar minuten bezorgden Redouan Berghout en Thomas van Iperen met hun goals Heukelum de 1-4 winst.

Altena-Vuren 7-0

In Nieuwendijk bleek tweedeklasser Altena veel te sterk voor derdeklasser Vuren. Na een 3-0 ruststand verloor Vuren met liefst 7-0. Na de vroege openingsgoal van Johnny Schouten scoorden Jamiro Libretto en Kennith Kops aan het slot van de eerste helft. In de tweede helft volgden nog doelpunten van Julian Geelhoedt, Ali Mahamed, Jorik Zuidweg en Jovanny van Maastricht.

Rhelico-Asperen 1-3

De derby tussen de vierdeklassers Rhelico en Asperen werd in Rumpt met 1-3 door de gasten gewonnen. Gerard Breider scoorde in de eerste helft voor Asperen en na de gelijkmaker van de thuisclub zette Hans-Jan Verweij de bezoekers met 1-2 weer op voorsprong. Door een eigen treffer van Rhelico werd de eindstand 1-3.